Najveći problem golog stomaka trudne Adrijane Lime

Poznati 19. maj 202213:15 > 14:26
Adrijana Lima
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sve dok ne postanemo bolje jedna prema drugoj, neće biti bolje.

Adrijana Lima i Rijana su otprilike u isto vreme zatrudnele, a trudnoću nose onako kako im najviše prija. Od kad je stomačić počeo da im se vidi, i jedna i druga su odbacile svaku ideju o odeći za trudnice u vidu širokih haljina i zgodnih kombinezona. Umesto toga nose komade koji otkrivaju stomak, ali i sve druge delove tela. Mi bismo rekli – samo napred!

Žena u drugom stanju nije lišena svoje seksualnosti, pa dok se moja preslatka komšinica Mara u sedmom mesecu najbolje oseća u trenerkama, ali je uvek tip-top našminkana i isfenirana, Adrijana voli haljine s golim stomakom, a Rijana seksi mreže.

Rijana
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

I to je potpuno osvežavajuće, razbija nametnuta pravila o tome „kako jedna trudnica treba da izgleda“. Mnogi ipak, ne misle tako. Zanimljivo je da najžešće kritike, bar kad je Srbija u pitanju, na vesti o provokativnim autfitima pomenutih zvezda, dolaze od žena.

Tako smo na Adrijanino poslednje kansko izdanje mogli da pročitamo da: „trudnica treba da bude lepa i pristojna, ne gola“, „odvratno“, „žene nisu normalne“, „mogla je da nalepi i sliku ultrazvuka da utisak bude potpun“, „bljak“, „fuj bre“, „promaja“, „golotinja u trudnoći nije prihvatljiva“, „gadna je“, „sva otečena“, „šta joj je sa stomakom“…

I na svakih takvih 20 komentara, dođe jedan – žene, saberite se. Ne vredi, izgleda da je to najteža lekcija koju i dalje učimo. Koliko god puta ponavljali da svaka žena ima pravo na svoj izbor, i da je jako ružno pljuvati sve što vam je strano – opet, ne vredi. Na stranu to što zaista ne razumemo šta je ružno na trudnoj, seksi ženi i odakle ta ideja o njenoj skromnosti? Šta ste vi – doktorke estetike? Mislite li da ako je bila buntovnica i pomalo divljakuša pre trudnoće, logično je da se u tih devet meseci preobrazi u onu što je bezgrešno začela? Nosi trudnički džak ili eventualno cvetnu široku haljinu, trepće, smeška se, miriše na mleko, moli se Bogu redovno i ne vodi psa sa sobom?

I taj početak rečenice „zna se“. Šta se zna, ko to zna? Kao – red je ono što su naše čukunbabe naučile u 19. veku?

Ostavite žene da budu trudne, netrudne, provokativne, svedene, pristojne, alapače, apa drapa, seksi kad i kako one to hoće.  A kad vi zatrudnite – navucite togu, to će biti potpuno okej, bez prava na prigovor.

***

Bonus video: Joga za zauzete mame

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram