Bernarda Marovt, najlepša Jugoslovenka koja je izbačena sa izbora za mis sveta, danas izgleda kao milion dolara

Foto: Promo; Screenshot/Youtube / CarlosBernarda Marovt; printscreen/instagram/berniemarovt

Na vrhuncu karijere zarađivala je 2.500 evra dnevno.

Slovenka Bernarda Marovt bila je mis Jugoslavije 1982. godine, a tu titulu ponela je na takmičenju koje je održano u Zagrebu. Po mišljenu mnogih, bila je jedna od najlepših devojaka koja je pobedila na izboru za Mis.

Ono što su u svetu bile Sindi Kraford, Naomi Kembel, Helena Kristensen i Linda Evanđelista, u bivšoj Jugoslaviji, ali i šire, bila je Bernarda Marovt.

Bernarda je sarađivala s vodećim modnim dizajnerima i stilistima, svetskim fotografima, te najvećim brendovima donjeg veša i kupaćih kostima. Plenila je seksepilom i lepotom, za njom su uzdisali muškarci širom stare Jugoslavije, ali jedna njena nepromišljenost skupo ju je koštala.

Naime, njene eksplicitne fotografje objavio je magazin ‘Start’ u kalendaru za 1982. godinu, a ovaj časopis je tada, u Jugoslaviji, bio pandan „Plejboju“ .

Taj broj je zbog Bernardinih fotografija prodat u neverovatnih 350.000 primeraka.

Pisalo se da je zbog tih slika diskvalifikovana na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu. Ponela je samo lentu Mis fotogeničnosti.

Na vrhuncu karijere top modela zarađivala je pravo bogatstvo, a pominjala se cifra od 3.000 dolara dnevno.

Proglašena je top-modelom Italije 1990, top-modelom Evrope i najfotogeničnijim licem na svetu 1992. godine. Iste godine, dobila je nagradu za životno postignuće, a 2000. proglašena je slovenskom lepoticom veka.

Dugo nakon što je osvojila titulu misice, Bernarda je bila zaštitno lice nekada popularne kozmetike ‘Samantha’ koju je proizvodio Zlatorog iz Maribora.

„Oduševljena sam što me se neki još sećaju kao najlepše jugoslovenske misice. Nakon svih tih godina i dalje razmišljam o vremenima kada sam stekla iskustva u svim područjima. Ništa se ne događa slučajno, tako da sad na sve gledam pozitivno. Danas prenosim ta iskustva mladim devojkama i dečacima, kao i ženama“, rekla je Bernarda svojevremeno za Večernji.hr.

„Tada sam mnogo radila i u zemlji i u inostranstvu, u svakoj zemlji imala sam jednu agenciju, putovala svaki dan i radila u najboljim i najlepšim gradovima širom sveta“.

Gde je danas Bernarda Marovt?

Ova jugoslovenska lepotica danas ima 62 godine, ali i dalje izgleda prelepo.

Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano). U gradu mode ima svoju modnu agenciju.

Zanimljivo je da još uvek radi kao model i snima reklame.

Dugi niz godina u Sloveniji organizuje takmičenja fotomodela, a otvorila je i manekensku školu „Berniemodels“ za mlade modele, a radi i kao menadžerka mladim nadama.

Na svom Instagram profilu Bernarda objavljuje s vremena na vreme fotografije na kojima se može videti kako izgleda u sedmoj deceniji.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram