Uz ovu dijetu Sindi Kraford skine 5 kila za 7 dana, a jede 6 puta dnevno

Sindi Kraford
Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Sindi Kraford svoju vitku figuru duguje meniju koji se sastoji od šest obroka tako izbalansiranih da telo u svakom dobu dana dobije baš ono što mu je potrebno.

Sindi ne voli da drži rigorozne dijete, već je zdrav način života njen put do uspeha na svim poljima. A ona je dokaz da se uz pravilnu ishranu i redovno vežbanje može izgledati sjajno i sa skoro 60 godina.

Kraford ima vrlo specifičnu ishranu. Jede pet do šest obroka dnevno. Pravilo je da su obroci manji, ali da se sastoje od 30 odsto proteina, 40 odsto ugljenih hidrata i 30 odsto zdravih masti.

Doručak: pržena jaja, komad tvrdog sira (30 g) i komad ražanog hleba

Užina: zelena jabuka, grožđe ili voćna salata (150 grama)

Ručak: riba ili pileće meso (150 grama) sa zamrznutim povrćem, mali komad ražanog hleba

Užina: narandža ili 30 grama sira

Večera: kuvana govedina (150 grama), salata od povrća (100 grama) sa kašikom maslinovog ulja, četvrtina čaše kuvanog pasulja

Pre odlaska u krevet: čaša jogurta ili kefir sa niskim sadržajem masti

Sindi Kraford
Foto: FJMG / Spread Pictures / Profimedia

Ali, kao i svi mi, ponekad ne može sebi da zabrani hamburger. Nakon što „pogreši“, model počinje naporno da trenira i primenjuje dijetu dve nedelje. Tokom ovog perioda, ona se oslobodi dodatnih kilograma (za nedelju dana možete izgubiti do 5 kg).

Glavno jelo ove dijete je nisko-kalorična supa napravljena od belog kupusa. Ovo jelo možete i trebalo bi da konzumirate 5 puta dnevno.

Supa se priprema na vodi uz dodatak šargarepe, paradajza, paprike, celera, zelenog pasulja, zelenog luka i peršuna. Peršun normalizuje varenje i dobar je diuretik. Supa ne sme da sadrži krompir i drugo povrće koje je bogato ugljenim hidratima.

Sindi Kraford
Foto: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pored supe, možete dodati i sveže voće i povrće, mleko (jednom nedeljno, ne više od 250 ml), jogurt (jednom nedeljno ne više od 150 ml), smeđi pirinač.

Takođe možete jesti meso (piletina ili ćuretina ne više od 150 grama) ili ribu (200 g), kuvanu za pari.

Inače, Sindi Kraford, Naomi Kembel, Linda Evanđelista i Kristi Tarlington krase septembarsku naslovnu stranu časopisa Vogue, piše Glossy.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram