Šokantna ispovest Linde Evanđeliste: „Znam da sam jednom nogom u grobu“

Linda
Foto: Henry Lamb/Photowire / BEImages / BEImages / Profimedia

„Iskopaj rupu u mojim grudima“

Prošle godine nekadašnji supermodel Linda Evanđelista otkrila je da se izolovala od javnosti pola decenije zbog deformiteta za koje kaže da su uzrokovani CoolSculpting-om, tretmanom koju je odobrila Američka agencija za hranu i lekove (FDA).

Sada je kanadska lepotica otkrila da se privatno dva puta borila sa rakom dojke i to u poslednjih pet godina. Ona je rekla da njena prognoza nije tako ohrabrujuća kao što se nadala. Iako lekari kažu da je trenutno njeno zdravstveno stanje dobro, Evanđelista kaže da ima „užasan rezultat onkotipa“, a radi se o broju koji odražava verovatnoću da će se rak vratiti.

„Znam da sam jednom nogom u grobu, ali potpuno sam u modu slavlja“, rekla je za WSJ Magazin.

Njoj je prvi put dijagnostikovan rak dojke u decembru 2018.

„Otkriven je na mom godišnjem mamografu. Rezltati nisu bili dobri, a zbog drugih zdravstvenih faktora, bez oklevanja, jer sam želela da sve ostavim iza sebe i da ne moram da se bavim ovim, odlučila sam se za dvostruku mastektomiju. Mislila sam da sam dobro i da hoću još da živim. Rak dojke me neće ubiti“, rekla je.

U julu 2022, Evanđelista je otkrila kvržicu na grudima, što ju je navelo da odmah uradi magnetnu rezonancu. Iako njen hirurški onkolog i radiolog u početku nisu bili previše zabrinuti, biopsija je naložena kada je magnetna urađena.

„O, Bože, uradićemo biopsiju nečega što je ’ništa?‘“, setila se kako je razmišljala.

Njeni snimci su otkrili da ima rak u grudnom mišiću. Tada je bila zabrinuta samo za svoje zdravlje, tražeći od svog doktora da ne daje prioritet njenom izgledu.

„Iskopaj rupu u mojim grudima“, poručila je svom lekaru. „Ne želim da izgleda lepo. Želim da iskopaš. Želim da vidim rupu u grudima kada završiš. Da li me razumeš? Neću umreti od ovoga.“

Linda je otkrila i da se nakon toga suočila sa zračenjem i hemoterapijom.

„Ušla sam u ovaj način rada koji znam kako da radim — samo uradi ono što moraš i prođi kroz to. I to sam i uradila.“

Ona kaže da joj je kosa narasla drugačije nego kada ju je prvi put izgubila.

„Porasla je dosta tamna. Još je kovrdžavija nego što je bila. Prvi put sam izgubila svu kosu na vrhu glave, kao i moj deda.“

Ona nije nikom pričala o tome šta joj se dešava.

„Prećutala sam to. Samo nekoliko ljudi je znalo. I jednostavno nisam od onih koji moraju sve da dele. Mislila sam u sebi, podeliću ovo jednog dana, ali dok prolazim kroz to, apsolutno ne. Ne želim da Dejli Mejl čeka ispred mojih vrata kao svaki put kada se nešto dogodi – ‘Linda je viđena prvi put od bla bla bla'“.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram