Povratak Linde Evanđeliste nakon što joj je opasan tretman deformisao lice

Linda Evangelista, Credit line: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia,STF / AFP / Profimedia

Posle užasa koji je preživela, a od kog joj je lice ostalo unakaženo, Linda se vraća.

Linda Evanđelista, supermodel koja je svojevremeno rekla da se neće „buditi za manje od 10.000 dolara dnevno“, sprema se za svoj veliki povratak.

Ova 57-godišnjakinja, koja je otkrila da ju je tretman CoolSculpting ostavio „trajno deformisanu“ i „brutalno unakaženu“, sada se pojavila u reklamnoj najavi modne kuće Fendi. U subotu je italijanska luksuzna modna kuća objavila na Tviteru glamurozni snimak zvezde i napravila tizer toga o čemu se radi.

„Devetog septembra 2022. #Fendi će biti domaćin specijalne modne revije u Njujorku povodom proslave 25-godišnjice #FendiBaguette, koju je dizajnirala Silvia Venturini Fendi, i dve godine otkako je Kim Džons postao umetnički direktor“, piše u tvitu.

Veruje se da je ova saradnja prvi Evanđelistin modeling posao otkako je prošle godine govorila o svojoj „noćnoj mori“ kroz koju je prošla zbog estetske hirurgije. Kanadska ikona stila, koja je bila jedna od najfotografisanijih manekenki 90-ih, živela je zbog toga povučeno oko pet godina.

U septembru je Evanđelista tužila matičnu kompaniju CoolSculpting, Zeltik Aesthetics Inc. i tražila odštetu od 50 miliona dolara. CoolSculpting, procedura „zamrzavanja masti“ koju je odobrila FDA, postala je popularna jer je neinvazivna alternativa liposukciji. Međutim, Evanđelista je navela da nije mogla da radi otkako je bila podvrgnuta sedam sesija u ordinaciji dermatologa od avgusta 2015. do februara 2016.

Ranije ove godine, Evanđelista je otkrila da joj je dijagnostikovana paradoksalna adipozna hiperplazija (PAH), retka nuspojava koja pogađa manje od jednog procenta CoolSculpting pacijenata kod kojih proces zamrzavanja uzrokuje zgušnjavanje i širenje zahvaćenog masnog tkiva. Evanđelista je za Pipl rekla da je u roku od tri meseca tretmana primetila izbočine na bradi, butinama i u predelu grudi koje su rasle i postajale sve tvrđe.

„Moj doktor mi je rekao da nikakva dijeta i nikakva vežba to nikada neće popraviti“, priseća se Evanđelista.

Predstavnik CoolSculpting-a rekao je da je ovaj postupak „dobro proučen sa više od 100 naučnih publikacija i više od 11 miliona tretmana sprovedenih širom sveta“ i dodao da su retki neželjeni efekti poput paradoksalne adipozne hiperplazije.

Evanđelista je rekla da joj se PAH vratio čak i nakon druge liposukcije u julu 2017.

„Nije bilo ni malo bolje. Izbočine su izbočine. I tvrde. Ako hodam bez pojasa u haljini, imaću trenje koje će gotovo dovesti do krvarenja. Jer to nije kao kad se trlja meka masnoća, nego kao trljanje tvrdog sala.“

Evanđelista je takođe primetila da je njeno držanje drugačije jer više ne može da spusti ruke normalno pored tela.

„Mislim da dizajneri neće hteti da me oblače s tim što imam“, rekla je, ističući da je PAH ispod njene ruke „štrčao“.

„Ne gledam se u ogledalo. Ne ličim na sebe“, priznala je.

Ovih dana ona je ipak rekla da se sada nada da će povratiti svoj život.

„Nadam se da ću uspeti da se oslobodim stida i pomognem drugim ljudima koji su u istoj situaciji kao ja. To je moj cilj“, zaključila je.

***

Bonus video: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram