Linda više ne krije lice – ali na telu ima horor posledice

Poznati 17. feb 202211:10 > 11:13
Linda
Foto: - / SGP / Profimedia

Linda Evanđelista, legendarna manekenka, pokazala je lice za naslovnicu magazine People, nakon što je otvoreno govorila o proceduri koja ju je deformisala. Manekenka je ispričala i kroz šta je sve prošla nakon što joj je telo i lice unakaženo.

Linda se dugo nije pojavljivala u javnosti – a sada je odlučila da stane pred fotografa i pokaže svoje lice.

Ovako izgleda posle procedure koja joj je ostavila velike traume.

U 2015. godini, Linda Evanđelista je isprobala CoolSculpting proceduru koju su odobrila nadležna zdravstvena tela u SAD i koja ima za cilj da smanji masne ćelije njihovim zamrzavanjem.

Otišla je na sedam sesija, tretirajući bradu, butine i grudi, ali nakon nekoliko meseci, manekenka je shvatila da procedura ne funkcioniše, ali i da ju je ostavila trajno deformisanom, rekla je za People.

„Pokušala sam to sama da popravim, misleći da radim nešto pogrešno“, rekla je, objašnjavajući da je počela da drži dijetu, da više vežba i da je na kraju došla do tačke u kojoj uopšte nije jela.

„Mislila sam da gubim razum“, dodala je.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njen lekar je ubrzo potvrdio da pati od paradoksalne adipozne (masna) hiperplazije (PAH), retke nuspojave CoolSculpting-a u kojoj masno tkivo raste, umesto da se smanjuje.

Dr Dmitrij Švarcburg, hirurg estetske medicine iz Njujorka, kaže za da je CoolSculpting bezbedna, neinvazivna alternativa liposukciji, jer ne zahteva nikakve igle ili rezove. Postoji, međutim, manje od jedan odsto šanse da neko dobije PAH, a efekti te nuspojave su često nepovratni.

Evanđelista je podnela tužbu protiv kompanije Zeltik Aesthetics Inc., tražeći odštetu od 50 miliona dolara. Tvrdila je da je izgubila posao zbog stanja izazvanog procedurom. Zeltik Aesthetics je podnela zahtev za odbacivanje tužbe, koji je sada pred sudom.

Kompanija je ponudila da plati liposukciju Lindi, ali je insistirala da manekenka potpiše ugovor o poverljivosti. Linda je odbila je i umesto toga je u potpunosti platila svoje dve operacije liposukcije — jednu 2016. i drugu 2017.

Ali PAH se vraćao posle svake, rekla je.

„Izbočine su izbočine. I teške su. Ako hodam bez pojasa u haljini, imaću trenje do tačke da skoro krvarim. Zato što to nije kao trenje meke masti, to je kao trenje tvrde masti“, rekla je.

Objasnila je i da je njeno držanje narušeno, jer više ne može da stavi ruke uz bok. Za People je podigla košulju i pokazala pravougaoni oblik tkiva koji joj viri ispod ruke.

„Ne gledam se u ogledalo. To ne liči na mene“, priznala je.

Ona i dalje radi na prihvatanju svog novog tela. Ali više se neće skrivati, rekla je, kao i da se nada da njena priča može pomoći drugima koji prolaze kroz slične situacije.

***

Bonus video: Monika Beluči

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram