Detalj iz braka Linde Evanđeliste koji joj je zagorčao život

Foto: ETIENNE GEORGE / AFP / Profimedia

Nije bila svesna da je bila udata za monstruma.

Bivša manekenka Linda Evanđelista nekada je važila za jednu od najlepših žena sveta, međutim jedna situacija iz njenog privatnog života je srušila stakleno postolje s kog se vinula na vrh modne industrije.

Ova 57-godišnjakinja je zajedno sa Naomi Kempbel, Sindi Kraford, Kristi Tarlington i Tatjanom Patic činila fatalnu petorku zlatnog doba modelinga koje je i dalje ostalo neprevaziđeno.

Foto:JOHN D MCHUGH / AFP / Profimedia

Godine 2021. Linda je prvi put progovorila o užasu koji je nastupio kada je njen bivši muž bio optužen za silovanje 13 manekenki od kojih je najmlađa imala samo 17 godina u tom trenutku.

Žeralda Marija nazivaju Harvijem Vajnstinom modne industrije, a Linda, koja je sa njim bila u braku šest godina, prošle godine je izjavila da nije znala za dela za koja ga optužuju, ali kako veruje u ono što sve te žene govore.

Prošle godine ga je tužila i bivša žena glumca Mikija Rurka i supermodel Keri Otis koja je federalnom sudu u Njujorku podnela tužbu u kojoj je navela da je Mari silovao sa 17 godina u njegovom stanu u Parizu, a kasnije je prodavao bogatim muškarcima.

Kare Otis
Kare Otis, Foto: JOEL SAGET / AFP / Profimedia

Žerald Mari je bio predsednik evropskog ogranka Elite Models 25 godina i tokom tog perioda je navodno počinio ova krivična dela, a bilo je navoda i da je drogirao manekenke kokainom kako bi se postarao da ostanu mršave.

Žerald sa manekenkama, Foto: Pascal GUYOT / AFP / Profimedia

U slučaju Žeralda Marija bila je reč o javnoj tajni. Praktično su svi sve znali, ali su ćutali.

Strašne optužbe odnose se na razdoblje između 1980. i 1989. godine, a upravo u tom periodu kompanija Elite Models pokrenula je karijere slavnih manekenki kao što su Naomi Kempbel, Klaudija Šifer, Sindi Kraford i Linda Evanđelista.

Foto: ETIENNE GEORGE / AFP / Profimedia

Agencija Elite Models nije komentarisala slučaj. Londonski Times rekao je da je Mari sada predsedavajući pariske agencije za modele pod nazivom „Oui Management“, koja je samo prosledila Marijev komentar na ceo slučaj kojim on negira sve optužbe.

Linda se razvela od Marija 1993. godine. Rodila je sina 2006. ali je tada odbila da kaže ko je otac deteta. Onda je u junu 2011. navela da je otac milijarder Fransoa Enri Pino koji je u braku sa glumicom Salmom Hajek. Preko suda je zahtevala da joj Pino mesečno uplaćuje 46.000 dolara za izdržavanje deteta. Pino i ona su nekoliko dana posle početka suđenja postigli vansudski dogovor.

***

Bonus vide: Poznate lepotice i zveri

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram