Afere princeze Dajane: Zbog veze skočila sa balkona u sneg

Poznati 02. nov 202110:04 > 10:55
Princeza Dajana
Princeza Dajana, Foto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza Dajana jednom je pobegla od tima obezbeđenja koji je čuva skočivši sa balkona hotelske sobe u duboki sneg i tako je otrčala svojoj skrivenoj ljubavi.

Život je bio težak telohraniteljima i obezbeđenju princa Čarlsa i princeze Diane kada je njihov brak počeo da se raspada. Oni su tada, naime, varali jedno drugo. Bilo je vrlo teško uskladiti njihovu zaštitu s njihovim aferama, obzirom da su uz njih uvek trebali biti pripadnici osiguranja, prenosi Net.hr.

Kad je Čarls vozio svoj Aston Martin jer je išao u posetu Kamili Parker Bauls u Midlvik Hause, uvek mu je u pratnji bio policijski telohranitelj Kolin Triming.

Kada je Dajana, pak, posećivala svog ljubavnika Džejmsa Hjuita u kući njegove majke u Vest Kantriju, njen je telohranitelj spavao u prizemlju na sofi dok je par bio na katu.

U početku dok se nalazila s Hjuitom u Devonu, Dajana bi zatražila da je odvezu do njega tokom vikenda, a zatim bi nestala. Njena služba sigurnosti bila je lojalna i diskretna, ali i užasnuta, jer su znali da će im, ako joj se nešto dogodi, „glava biti na panju“. Srećom, Hjuit je bio razumniji od princeze Dajane te je rado sarađivao s telohraniteljima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Kamila je kućne poslove radila gola

Zanimljivo je i da su londonske rezidencije Hjuita i Kamile bile bukvalno jedna naspram druge u klervil Groveu u Južnom Kensingtonu. Ona je imala ekscentričnu naklonost da kućne poslove obavlja gola, a jednog dana Hjuit je pogledao preko puta i vidio je nagu. Njen suprug, Endru Parker Bauls, bio je njegov zapovednik. Iako nisu bili bliski prijatelji, redovno bi se pozdravljali kad bi se sreli.

Nametljivi mediji dodatno su otežavali Čarlsove i Dajanine ljubavne afere. Oni su imali svoje „krtice“ među osobljem Bakingemske palate.

Menadžer odnosa s javnošću kraljice Elizabete II, Majkl Šea, jednom je prilikom pobedonosno saopštio da je konačno identifikovao doušnika koji je radio za The Sun, ali oni su mu podrugljivo poručili da je to „malo verovatno, jer ih je bilo 11“.

Stoga nije bilo iznenađujuće što su i Čarls i Dajana postali jako tajnoviti te su ponekad ugrožavali vlastitu sigurnost. Dajana je u tome bila najgora. Čak i kad je bila na početku braka s princem, ona je bila poprilično dobra u bežanju od svojih telohranitelja. Povremeno je znala među njima izazvati paniku kad bi shvatili da išla sama u šoping skrivena samo iza sunčanih naočara.

Odrekla se policijske zaštite

Nakon što su se ona i Čarls rastali, bila je još nepromišljena. U austrijskom odmaralištu Lech pobegla je timu koji ju je čuvao tako što je tokom noći skočila s balkona svoje hotelske sobe na prvom spratu u duboki sneg, a zatim otišla u šetnju. Dajana se nakon toga odrekla policijske zaštite.

Nešto kasnije, ona je iskreno popričala s višim policijskim službenikom Dejvidom Mejnelom koji je vodio jedinicu koja je nadzirala sve VIP osobe u Velikoj Britaniji.

Objasnila je da „iako je imala puno neprijatelja“, takođe je imala i „puno prijatelja na visokim položajima“ koji su joj prenosili važna saznanja pa ih je često ispitivala što se događa i postavljala pitanja. Ona je preko njih saznala da je petoro ljudi iz jedne organizacije pratilo njene svakodnevne aktivnosti te je prisluškivalo njene telefonske razgovore.

Zanimljivo je da je američka vlada imala veliki dosije o Dajani koji je imao preko 1.000 stranica među kojima je su bile i transkripte njenih telefonskih poziva. Taj dosije je još uvek tajan. Nagađa se da se većina sadržaja verovatno odnosi na njen rad u inostranstvu.

Čarls je uživao u studentskom životu

Dajana se plašila „tajne države“ i njenih „mračnih sila“, no odbila je policijsku zaštitu. Stručnjaci smatraju da ona možda ne bi umrla u automobilskoj nesreći u podvožnjaku Pont de l’Alma da je bila pod zaštitom jer bi bila profesionalno zbrinuta.

Većina članova kraljevske porodice tokom godina našla se u opasnim situacijama, iako su tragedije poput Dajanine, srećom, bile retke.

Kad je princ Čarls je tokom kasnih 1960-ih otišao na Trinity College u Kembridž, tamo je pokazao „talenat da se dovede u situacije koje su potencijalno neprijatne ili čak fizički opasne“, rekao je jedan od njegovih telohranitelja.

Čarls je uživao u studentskom životu, što je njegovim telohraniteljima dobrano zagorčalo život. Princ je najviše voleo da se vozi na biciklu, a oni ga nisu hteli osramotiti pa su ga pratili u starom Land Roveru na pristojnoj udaljenosti. Najveći problem bile su devojke oko Čarlsa.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram