Pismo Robina Vilijamsa koje svaki roditelj treba da pročita

Robin Vilijams
Foto: 20TH CENTURY FOX / Entertainment Pictures / Profimedia

Robin Vilijams je bio neverovatno talentovan glumac, zabavan kolega i čovek velikog srca. Pismo koje je napisao direktoru koji je njegovu mladu koleginicu iz filma "Gospođa Dautfajer" izbacio iz škole, raznežilo je svet.

Hvalili su ga zbog mnogih stvari, ali ako bi morao da se izdvoji jedan aspekt njegove ličnosti, vredan divljenja, to bi zasigurno bila njegova velikodušnost.

Vilijams je uvek pokušavao da ulepša ljudima dan i razveseli ih svojim jedinstvenim humorom.

Nakon njegove smrti, koleginica Lisa Jakub je sa publikom podelila pismo kojim je Robin pokušao da joj pomogne.

Robin i Lisa
Robin i Lisa, Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

U svom blogu je objasnila kako je Robin napisao pismo njenom direktoru škole, nakon što su je izbacili iz iste. Ona je snimala film Gospođa Dautfajer, koji je ubrzo postao neverovatno popularan, a ljudi ga i danas rado gledaju. Usled čestih snimanja, Lisa je bila odsutna iz škole nekoliko meseci, zbog čega su odlučili da je izbace i ne dozvole joj da se vrati.

Robin je na svoju ruku poslao pismo direktoru škole.

Napisao je: „Đaka njenog kalibra, trebalo bi podstaći da stiče praktično iskustvo i uči kroz posao. Takođe bi trebalo da se podstakne i na vraćanje u školsku klupu, jednom kada se posao završi… Ljubazno Vas molim da razmotrite svoju odluku još jednom i dozvolite Lisi da uči i radi. Ona je blago u bilo kojoj učionici.“

Iako direktor škole nije promenio svoju odluku, ovaj gest je promenio Lisin život.

„Uprkos tome što dugo nisam razgovarala sa Robinom, uvek sam pretpostavljala da će u budućnosti biti prilike da mu kažem da mi je njegovo pismo promenilo život. Naučilo me je da se treba boriti za stvari koje su važne. Čak i ako tvoji pokušaji propadnu, znaš da si dao sve od sebe. Rekao si istinu. Borio se za svoje prijatelje. Pokušao.“

Robin Vilijams je preminuo 2014. godine i Lisa nikada nije stigla da mu kaže ono što je želela, ali njegov gest i dalje oduševljava i inspiriše roditelje i nastavnike širom sveta.

***
Bonus video: Kako prebroditi smrt voljene osobe


***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram