5 neprijatnih situacija koje će Hari morati da podnese na očevom krunisanju

princ hari
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Susreti kojima se verovatno nimalo ne raduje.

Princ Hari je nakon dugog premišljanja napokon potvrdio dolazak na krunisanje kralja Čarlsa, a kraljevska porodica je odahnula kad se saznalo da će Megan Markl ostati u Americi.

Međutim, ni samog Harija ne čeka baš topla dobrodošlica u porodici budući da je, praktično otkako je napustio kraljevske dužnosti, koristio svaku priliku da sa suprugom oblati porodicu i da je u javnost iznosio njihovo prljav veš.

Prema pisanju britanskih medija, odbegli princ neće imati puno saveznika prilikom posete domovini, a izvori bliski kraljevskoj porodici navode da niko od njih nema interesa za razgovor s Harijem dalje od ‘osnovnih pozdrava’, a s obzirom na to šta je sve govorio o njima, teško im je zameriti.

Na sajtu story.hr navode pet neprijatnih susreta prilikom kojih bi princ Hari mogao jako da crveni, a evo i zašto.

Kraljica Kamila

Gotovo niko u kraljevskoj porodici nije bio pošteđen optužbi princa Harija, ali najviše je kritikovao svoju maćehu, kraljicu Kamilu.

U svojim memoarima ‘Spare’ spomenuo ju je preko 60 puta, a nije skrivao da mu ‘druga žena’ nije ni najmanje draga, a naveo je i kako se pitao hoće li ona biti njegova ‘zla maćeha’ poput onih iz bajki.

Istakao je i kako su on i Vilijam oca preklinjali da se ne oženi Kamilom, a u televizijskom intervjuu je rekao: ‘Ona je bila zlikovac. Ona je bila treća osoba u njihovom braku. Morala je da popravi svoju sliku u javnosti’.

Izvori bliski kralju tvrde da je Čarls pobesneo kad je čuo kako mu mlađi sin govori o supruzi i da je komentarisao da je Hari ‘prešao crtu’.

Kralj Čarls

Hari očito želi da bude prisutan najvažnijeg dana u životu svog oca, a nada se i da će time uspeti da popravi njihov odnos.

Ali ni Čarls nije bio pošteđen Harijevih prozivki, pa je tako tvrdio da su se otac i brat urotili protiv njega.

Pisao je o tome kako je Čarls njemu i Vilijamu saopštio da im je majka preminula i naveo da ga ovaj tad nije ni zagrlio.

Spomenuo je i okrutan komentar prema Dajani nakon Harijevog rođenja navodeći da je Čarls rekao da je njegov posao gotov jer sad ima i naslednika i rezervu, ali i lošu šalu o tome ko je Harijev pravi otac.

Čarlsa je Harijevo iznošenje prljavog veša toliko naljutilo da je odlučio da njega i Megan izbaci iz kuće koju im je poklonila pokojna kraljica Elizabeta, a navodno je to odlučio odmah nakon što su mu dostavljene informacije o tome šta je Hari sve otkrio u svojim eksplozivnim memoarima.

‘Bila je to poslednja kap. Hari je dobro znao da je za Čarlsa Kamila linija koju ne sme da pređe i svejedno ju je prešao. Kralj je bez ikakve sumnje znao da je taj prelazak bio poslednji čin nepoštovanja’, otkrili su izvori.

Princ Vilijam

Poznato je da su se Vilijam i Hari jako udaljili otkako se ovaj drugi odrekao dužnosti i preselio na drugi kontinent, a nakon toga je svakim Harijevim novim istupom njihov odnos išao sve strmije nizbrdo. Došlo je do toga da cela palata strahuje od javnog sukoba na krunisanju, pa su tako organizatori ceremonije dobili instrukcije da ih sve vreme drže podalje jednog od drugog.

Vilijama je Hari optužio da se protiv njega urotio s njegovim ocem, da ga je fizički napao tokom svađe, da se na Itonu pravio da ga ne poznaje, a tvrdio je i da su ga Vilijam i Kejt podstakli da obuče nacističku uniformu i tako dođe na jednu zabavu, što je 2005. izazvalo veliki skandal.

Nakon svega, Hari je zatražio privatan sastanak s bratom pre krunisanja, ali Vilijam ga je glatko odbio.

Kejt Midlton

Hari i Kejt su nekad imali izrazito blizak odnos, a nadao se da će isto biti i s njom i Megan, ali pokazalo se da, ne samo da se njih dve nisu zbližile već su se on i Kejt udaljili.

U memoarima je pisao o brojnim sukobima Megan i Kejt od kojih je najpoznatiji onaj pre venčanja Harija i Megan kad je nastao problem oko haljina za deveruše, a Hari tvrdi da je Kejt nakon toga priznala da je rasplakala Megan.

Između nekad bliskih Kejt i Harija bilo je jako malo interakcije na sahrani kraljice Elizabete, a očekuje se da će tako biti i na krunisanju.

Princ Endru

Hari će možda biti prisiljen da provede dosta vremena sa svojim osramoćenim stricem, princem Endruom. Budući da nijedan od njih ne obavlja aktivno kraljevske dužnosti, nijedan neće imati pravo da bude na balkonu Bakingemske palate s ostalim članovima porodice.

Ipak, to ne znači da su njih dvojica u dobrim odnosima jer je i njega Hari dokačio u svojim memoarima dok se žalio na svoje osiguranje.

‘On se upleo u sramotan skandal, optužen je za seksualni napad na mladu ženu, a niko nije ni pomislio da bi njemu oduzeli osiguranje. Šta god ljudi imali protiv nas, seksualni zločini nisu na listi’, zaključio je princ Hari.

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram