Princ Hari otkrio pravo lice svoje maćehe: Kako je Kamila spletkama došla do krune

Foto: Anthony Harvey/Shutterstock / Avalon / Profimedia

Šokantne tvrdnje!

Princ Hari je napao svoju maćehu, suprugu kralja Čarlsa Kamilu, nazvavši je opasnom i zlom, u intervjuu koji je dao pre objavljivanja svojih eksplozivnih memoara „Spare“.

Vojvoda od Saseksa je razgovarao sa voditeljem CBS News Andersonom Kuperom, koji je ispitivao Harija o nekoliko navoda koje je izneo o Kamili na stranicama knjige.

Pozivajući se na intervju iz 1995. godine u kojem je njegova majka, princeza Dajana, rekla da je Kamila „treća osoba u njenom braku“, Hari kaže da je to priznanje pretvorilo sadašnju kraljicu u u zlikovca, dodajući:

„Trebalo joj je da rehabilituje svoj imidž“.

Prema Hariju – koji u svojoj knjizi takođe otkriva da su on i Vilijam molili svog oca da se ne oženi Kamilom – ta želja da transformiše svoj javni imidž učinila ju je opasnom.

On optužuje svoju maćehu da „trguje informacijama“ sa štampom u pokušaju da objave više pozitivnih priča o njoj, pre nego što je senzacionalno sugerisao da će njene „veze“ sa medijima završiti tako što će „ljudi ili tela ostati na ulici“ .

Vojvodin senzacionalni javni napad na Kamilu nastavlja se i u njegovoj knjizi. U memoarima Hari iznosi slične optužbe protiv Kamile u vezi sa njenim takozvanim ‘konekcijama’ sa štampom, optužujući je da je odavala informacije medijima u okviru ‘kampanje’ za osvajanje krune.

U pasusu u svojoj autobiografiji, vojvoda od Saseksa piše:

„Ubrzo nakon naših privatnih sastanaka sa njom, počela je da razvija svoju dugoročnu strategiju, kampanju usmerenu na brak i s vremenom, krunu (uz blagoslov našeg oca, pretpostavljali smo). U svim novinama su počele da se pojavljuju vesti o njenim razgovorima sa Vilijem, priče koje su govorile o puno malih detalja, od kojih nijedan nije dolazio od mog brata, naravno.“

Britanski dvor za sada nema komentar na Harijeve optužbe.

***
BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram