Pitali smo Srbe da li navijaju za Harija ili Vilijama

Foto: EPA-EFE/STR

Da li ste tim Hari ili tim Vilijam?

Nakon što je svet potresao bombastični Netfliks dokumentarac o princu Hariju i Megan Markl, mladi princ nastavlja da intrigira, ovog puta svojom novom autobiografijom, koja treba da bude objavljena 10. januara. Iz delova koje je već preneo Gardijan saznali smo za veliki razdor između braće Harija i Vilijama.

Kako kaže Hari, njega je brat Vilijam napao u Londonu 2019. godine, i to nakon svađe zbog njegove žene Megan Markl. Hari u knjizi prepričava, kako kaže, fizički napad njegovog brata Vilijama, i to u vreme dok su se njih dvojca udaljavali zbog Harijevog braka sa glumicom Megan Markl.

Opisujući sukob u svom domu u Londonu 2019. godine, Hari kaže da je njegov brat Vilijam Megan nazvao teškom i nepristojnom što je, kako je naveo, bilo ponavljanje onoga što su o njegovoj supruzi pisali mediji.

Princ navodi da je sukob ubrzo eskalirao i da ga je Vilijam uhvatio za kragnu, pokidao mu ogrlicu i oborio ga na pod.

Inače, naslov Harijevih memoara Spare potiče od stare izreke u kraljevskim i aristokratskim krugovima – prvi sin je naslednik titula, moći i bogatstva, a drugi je rezerva, ako se prvorođenom nešto dogodi.

Jasno je da ova priča ima kraljevsku pozadinu, ali mnoge podseća na priču o bilo koja dva brata koji se svađaju i mire.

Prethodnih godina dosta se govorilo o tome da su Hari i Vilijam izuzetno vezani jer su zajedno proživeli majčinu smrt i da postoje stvari koje nikom drugom ne bi poverili sem jedan drugom. Ali sve je počelo da se menja kada se Hari skrasio i oženio Megan Markl. Tada se ujedno i jaz među braćom produbio i oni su, po svemu sudeći, postali dosta udaljeni.

Sada nakon svega i nakon ovih poslednjih informacija iz knjige vidimo koliko je taj jaz dubok.

U svemu jedni staju na Vilijamovu stranu, drugi na Harijevu. A na čijoj ste vi strani – na strani uglađenog budućeg kralja ili na strani buntovnog odbačenog princa? To smo vas pitali i dobili zanimljive odgovore.

Foto: Printscreen

Čini se da je velika većina Srba za – Harija.

Foto: Printscreen

*

Foto: Printscreen

*

Foto: Printscreen

Kako kažu, Hari je čovek koji voli i koji je prirodan. Ističu da nečiji izbor treba poštovati, bez obzira na lične animozitete i afinitete i da ga treba pustiti da živi slobodno. Dodaju i da sigurno ima još nečeg, sem novca, zbog čega se Hari oseća duboko povređenim od porodice.

Foto: Printscreen

*

Foto: Printscreen

*

Foto: Printscreen

*

Foto: Printscreen

Tvrde pojedini da je Vilijam sve pre dao za instituciju, a ne za brata, dok je Hari iskreniji.

Ipak, ima i onih koji su na Vilijamovoj stani samo zato što im se ne sviđa – Megan.

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram