Isplivala istina iza čuvene fotke kraljevske porodice

hari megan
Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Šta se zapravo desilo?

Megan Markl i princ Hari doživeli su veliku neprijatnost na važnom događaju 2020. godine iako su Kejt Midlton i princ Vilijam pokušali da prema njima budu kolegijalni.

Na Dan Komonvelta 2020. godine Hari i Megan susreli su se licem u lice s članovima kraljevske porodice prvi put nakon što su objavili da planiraju da odustanu od svega.

Hari i Megan tada nisu učestvovali na tradicionalnoj misi u Vestminsterskoj opatiji. Par nije smeo da bude deo svečane procesije, već je dogovoreno da odmah dođu na svoja predviđena mesta u katedrali.

Izvori govore da su Saseksovi bili uzrujani i emotivni nakon što su saznali da ne mogu da budu deo te posebne kraljeve povorke na početku službe. Ali u pokušaju da izbegnu dodatnu dramu, princ Vilijam i Kejt Midlton napravili su promenu u poslednji tren kako bi pokušali da ublaže napetost, izvestio je Daily Mail.

Foto: ALPR/AdMedia / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Par je ponudio da će se pridružiti Megan i Hariju u preskakanju povorke, što znači da su svi čekali da služba počne na svojim mestima.

Ali njihov gest navodno nije upalio, a njihov susret je bio pomalo neugodan. Saseksovi su stigli prvi i sedeli u drugom redu i nisu ustali kako bi pozdravili princa i princezu od Velsa kada su oni stigli nedugo nakon toga, piš showbuzz.hr.

U svojoj knjizi “Osveta: Megan, Hari i rat između Vindzora“ kraljevski stručnjak Tom Bauer tvrdi da je došlo do velike svađe nakon što su službenici palate odlučili da javno ponize Harija i Megan.

Napisao je: „Stvarnost je nastupila dva dana kasnije, 9. marta. Izbila je velika svađa nakon što je Hariju rečeno da se on i Megan ne mogu pridružiti porodičnoj procesiji kroz Vestminstersku opatiju za godišnju službu Komonvelta.“

„Iako je u redosledu službe navedeno da Hari i Megan hodaju iza kraljice, zvaničnici palate promenili su svoju odluku. Sumnjičavi prema Saseksima, odlučili su da ih javno ponize.“

„Hariju je rečeno da će, nakon što se povuče s kraljevskih dužnosti, on i Megan sedeti i čekati s kongregacijom. Mogućnost da budu izvan kadra na televiziji u opatiji užasnula ih je. Dotad su već bili svesni Kejtinog i Vilijamovog antagonizma. Vilijam nije ponudio bratsku dobrodošlicu i Kejt je bila potpuno distancirana prema Megan. Na kraju, kako bi okončali spor, Vilijam i Kejt složili su se da će i oni pričekati s Harijem i Megan. Kako su članovi kraljevske porodice ulazili u opatiju, poremećeni odnosi nisu se mogli sakriti.“

„Kejt je zanemela, a Harijev i Vilijamov pozdrav bio je hladan. Hari je izgledao napeto. Meganino lice odavalo je zbunjenost.“

Njihova zbunjena lica sada su potpuno očita na fotografijama iz Vestminsterske opatije od tog događaja.

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram