Ultimativni saveti da nosiš najveći makeup trend trenutka

Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Bjuti trendovi imaju tendenciju da budu ciklični. Sve ima svoj trenutak slave, pa izađe iz mode, ali samo dok ne prođe dovoljno vremena — onda se vraća. Najnoviji trend koji je ponovo aktuelan je grunge estetika.

Vratile su se dramatične senke i ajlajneri, ruževi u boji cigle i mat ten, koji su bili popularni devedestih. To vidimo na pistama, Instagramu i crvenom tepihu.

Šminkerka poznatih, Dani Kimiko Vinsent, kaže da se grunge estetika postiže smelim, grubim i nesavršenim izgledom šminke, tako da prkosi standardima lepote.

Za nju, ključne karakteristike estetike su neuredna, smokey olovka za oči i ruž u tamno bordo tonu.

„To nije precizno nanešena olovka za usne, već više izgleda kao da je ponovo nanesena u dva sata ujutru u mračnom kupatilu bara“, opisala je.

Šta je ključno da postignete grunge izgled?

Razmazani smokey eye

Tokom Nedelje mode u Njujorku, modeli su nosili ajlajner koji je bio podjednako smeo, koliko i nesavršen. Nosile su i mat pudere i mat boje za usne. Baš takva šminka inspiraciju crpi iz grunge kulture.

Karmin boje cigle

Pored tamnih senki i ajlajnera, ključni element grunge izgleda su usne u bojama cigle. Potražite karmine u toplim, braon mahagoni nijansama, kojima se postiže glam grunge.

Blajhane obrve

Trend grunge šminke je takođe viđen na Versace reviji. Na Nedelje mode u Milanu, Điđi Hadid je prošetala pistom noseći mračnu senku sa nude mat usnama. Sa blajhanim obrvama, njen makeup look je podignut na novi nivo.

Tamno crveni karmin i neuredna maskara

„Za modernu verziju šminke, koja još uvek zadržava suštinu grunge estetike, izaberite ajlajner u crnoj ili tamno smeđoj boji i malo ga razmažite prstima ili četkom. Možete čak i da dodate malo sjaja preko kapaka. Završite sa maskarom za volumen — i ne brinite o savršenom nanošenju jer izgled treba da bude pomalo neuredan“, kaže Vinsent.

Naglasite šminku tamnom bojom za usne u boji vina i definisanim obrvama.

Dramatični ajlajner

Džulija Foks je ponela trend grunge šminke, odlučivši se za debelu liniju ajlajnera koja je bila zaobljena na slepoočnicama. U skladu sa estetikom, ten i usne su joj bili mat.

Razmazani krejon

Sidni Svini je takođe nosila šminku inspirisanu grunge kuluturom. Imala je smokey krejon i baršunast mat ten. Da biste postigli ovaj izgled, potrebna vam je samo dobar krejon za oči.

Glam senka i nude usne

Kortni Kardašijan već neko vreme obožava punk-grunge izgled, a nosi glamuroznu verziju te estetike. Obratite pažnju na njenu smokey senku, definisane obrve i mat ten. Njene trepavice i sjajne nude-braon usne su ono što podiže njenu šminku i daje joj moderan izgled.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram