Trendi mejkap za tople dane vraća stari šminkerski hit

šminka
Foto: Capital Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kako nam dolazi sve toplije vreme, potrebne nam je inspiracija za letnji mejkap, koji je osvežavajuć i pritom lagan za naše lice.

Već se sad izdvaja nekoliko neizostavnih trendova koji će biti viralni u sezoni 2022. godine i koje treba isprobati već krajem proleća. Reč je o prirodnom izgledu koji je ipak začinjen zanimljivim nijansama senki, te ostavlja bez daha.

Ajlajner je u modi i to je prvo što treba da znate u toku letnjih meseci, kada nikome nije do naručito jakih slojeva šminke i nekoliko nijansi senki koji se tope i mrljaju po vašim kapcima usled znoja i toplote. Mnoge je oduševilo to što se vraća ajlajner u boji koji stupa na scenu tokom 2022. godine, a bio je zaboravljen skoro čitavu deceniju, pišu na sajtu Mogu ja to sama.

Ukoliko želite suptilniji izgled, koji će vam prijati u poslovnom okruženju ali i nakon završenih obaveza dok uživate sa prijateljicama na kafi ili na ručku sa voljenom osobom – iskoristite krejone u boji. Nanosite krejon isključivo na donji kapak, istaći ćete oči i prikriti tragove umora. Dobar predlog su koralne boje, ali i nežna plava boja, koja će istaći vaš ten i dati vašem licu dozu svežine.

Nećemo se odreći trenda koji će vladati tokom cele godine, a reč je o vešto podignutim obrvama, koje su očešljane i zaglađene. Ovaj trend poznatiji je kao laminacija obrva, a vi ga uz pomoć četkice za češljanje obrva i malo gela za kosu možete obezvediti kod kuće. Nanesite malu količinu gela za obrve na četkicu, oblikujte obrve i obrišite višak gela sa kože na čelu i ispod obrva. Izgledaćete besprekorno u narednih nekoliko sati.

Neutralne nijanse su se zadržale među poznatima i ako ne želite da eksperimentišete sa bojama idalje ih možete naneti na svoje oči i usne. Predlažemo vam da dodatno istaknete oči uz ajlajner i da nanesete malo više hajlajtera koji će vam dati svežinu i jedrost zajedno sa rumenilom.

Šljokice i još šljokica – trend je od kog se ne odvajamo od novogodišnjih praznika. Malo suptilnije šljokice dolaze u obzir i u toku letnjim meseci, predlažemo vam masne senke kako se šljokice usled vrućine ne bi razmazale sa kapaka i pale na vaše obraze. Idealne su za svečane prilike ali i za svakodnevicu ako nanesete malu količinu proizvoda.

Akcenat je na jednostavnosti, treba pronaći jedan autentični detalj kog ćete se držati prilikom šminkanja. U toku letnjim meseci nega lica je na prvom mestu, korišćenje SPF krema koje će vas zaštiti od negativnog UV zračenja i omogućiti zdravlje ali i sprečiti fleke na koži vašeg lica.

BONUS VIDEO: Šminkanje po vrućini

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram