Shower makeup – novi trend u šminkanju koji daje tako seksi izgled

Foto: Credit line: E! / Planet / Profimedia

Nije ni čudo što su bjuti influenserke njime opsednute.

Ovaj trend izgleda baš onako kao što mu i samo ime govori, ali na najlaskaviji mogući način. Zahvaljujući shower makeupu naša koža izgleda ne kao da smo upravo izašli iz tuša, već kao kada se tuširamo.

Bjuti influenserke sve više menjaju svoj megapopularni mat ten za sjaj kože, kapaka, usana i kose.

Osnivačica ovog trenda jeste Huda Katan, a zasluge pripisuje rasveti pod tušem koja je najčešće jaka i visoko iznad glave i koja dodatno naglašava tačke lica za pomalo anđeoski i divno definisan izgled.

Kod tuširanja i toplota igra važnu ulogu, pa su kod ovog trenda rumeni obrazi i efekat malo otečenih usni takođe vrlo bitni.

@docnafiakhan @hudabeauty LOVE THIS LOOK! The “Shower Makeup Look” - @hudaheidi looked so beautiful. I attempted to recreate it. I loved the result and would definitely be wearing this makeup look for many occasions and when I’m on holiday in a hot country, on a beach somewhere but obviously covered up! I just feel so feminine in it. Let me know what you think of it. #fyp #foryourpage #makeuptutorial #showermakeuplook #theshowerlook #hudabeauty ♬ Something New (feat. Ty Dolla $ign) - Wiz Khalifa

Najvažnija stvar koju kod ovog trenda treba imati na umu jeste da šminka izgleda onoliko dobro koliko je to koža na kojoj se nalazi. Dakle, prvi korak je maksimalno sjajna koža, pa je rutina za negu koja će to i pružiti jedan od najbitnijih i prvih koraka.

Sledeći korak – pomešajte puder s tečnim hajlajterom ili hidratantnom kremom, pa zatim nanesite ispod očiju, na jagodice, nos i bradu što svetliji korektor.

Što se tiče kontura, koristite što svetlije nijanse. Za usne tu su ruževe u prirodnoj boji vaših usana i nikako ne zaboravite maskaru i ajlajner.

@hudabeauty Shower Makeup What do you guys think? #showermakeup #hudabeauty #cryingmakeup @Huda Beauty #fauxfilterconcealer #fauxfilterfoundation #wishfulskin Honey Whip #hudabeautylipcontour in Pinky Brown #empowered face gloss #legitlashesmascara #cheekytint #silkbalm ♬ original sound - Huda Beauty

Još jedan stvar – uz ovaj look se podrazumeva wet look frizura.

***

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram