„Ružne patike“ Sofije Vergare su godinama na modnom tronu

Moda i lepota 17. avg 202123:45 > 18. avg 2021 10:51
Sofija Vergara Sofia Vergara
Sofija Vergara Foto:Foster Grant/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Čak i najveći ljubitelji štikli sa vrtoglavim potpeticama povremeno žude za patikama. To se dogodilo i Sofiji Vergari, koju najčešće viđaju u „neboderima“, odnosno modelima cipela sa visokom platformom i potpeticom.

Iako se obično ne odvaja od njih bez obzira na prilike, ovaj put je za ležeran izlazak odabrala patike. Uz farmerke i sportsku majicu kombinovala je bele patike, ali se umesto klasičnog modela odlučila za predimenzioniranu, piše zadovoljna.hr.

Ova vrsta pomalo nezgodnih patika sa masivnim đonom pripada trendu takozvanih ružnih cipela koje su pre nekoliko godina poharale svet mode i još uvek nalaze verne obožavaoce.

Sofija Vergara Sofia Vergara
Sofija Vergara u predimenzioniranim patikama Foto:BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

U žargonu ih zovu i tatine patike zbog sličnosti sa glomaznim sportskim modelima koje vole stariji muškarci. I dok nekima jako prija trend ružnih cipela, drugi jednostavno nisu skloni tome jer su navikli na klasiku.

Psiholog Karolin Mair, s druge strane, ima objašnjenje zašto su ružni modeli nekima toliko privlačni.

„Ružna moda privlači pažnju jer je drugačija. Ignorišemo normalne ili prosečne predmete jer smo na njih navikli, ali ćemo više pažnje posvetiti složenim ili neobičnim predmetima, što uključuje i ružne cipele. Privlačeći pažnju posmatrača, ružna moda postaje fascinantna. Možda to nije estetski najugodnije, ali upravo ta estetika privlači druge“, rekla je ona.

Sofija Vergara Sofia Vergara
Sofija Vergara u predimenzioniranim patikama Foto:BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sofiju do sada nismo videli u štiklama koje pripadaju ružnom trendu obuće, ali izgleda da su je zaintrigirale prevelike patike.