Ružna istina iza savršenog tela Kendal Džener

Moda i lepota 16. feb 202114:25 > 11. maj 2021 12:10
Kendal Džener
Foto: SKIMS via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Kendal Džener usijala je mreže seksi kampanjom za donji veš SKIMS. Pozirala je u minijaturnim komadima, a na fotografijama izgleda savršeno. Ipak, to je samo privid - ovim slikama Kendal je samo doprinela nerealnom predstavljanju ženskog tela u medijima.

Niko ne spori da je Kendal zanosna i zgodna devojka, međutim treba uvek imati na umu koliko su zapravo doterane njene fotografije. Naime, telo joj je u fotošopu toliko „obrađeno“ da na njenoj koži ne postoji nijedna jedina nesavršenost.

Bez obzira koliko Kendal trenirala i išla na tretmane, prosto je nemoguće da izgleda kao lutka.

Kendal Džener
Foto: SKIMS via Bestimage / Bestimage / Profimedia

To je razotkrila Instagram stranica Problematic fame, koja je pre svega ukazala koliko su neprirodne njene proporcije. Struk i noge su joj izduženi da izgleda poput Barbi lutke, a ne poput ljudskog bića.

Zatim je naveden niz tehničkih nepravilnosti na fotografijama – jasno se vidi kako su joj ruke i noge savijene na čudnim mestima, što ukazuje na obrađenu fotografiju.

„Svi oblici tela su lepi i treba ih ceniti. Samo mislim da je važan podsetnik da se internet obično filtrira“, napisali su.

Kendal Džener
Foto: Instagram / problematicfame

Još jedan detalj koji je nemoguć je da Kendal ima toliko glatku kožu u intimnoj regiji, koja se dosta vidi u njenim minijaturnim tangama. Naime, bez obzira na koji način uklanjate dlake sa ovog područja, prosto je neverovatno da nemate nikakve tačkice ili vidne pore na koži. Niti je ikome koža iste boje u ovom delu.

Kendal Džener
Foto: Instagram / problematicfame

„Razlika koju može da napravi poziranje i fotošop je zadivljujuća. Molim vas ne poredite sebe sa fotošopiranim slavnim ženama u čudnim pozama, koje imaju svoje lične trenere, hirurge i kuvare“, podseća nas autorka Instagram stranice.

Naglašava i da je jasno da Kendal nije odgovorna za nečije samopouzdanje, ali je dobro setiti se da niko nije savršen.

Kendal Džener
Foto: Instagram / problematicfame

„Vaše telo je savršeno baš kakvo jeste – prestanite da se poredite sa slavnim ličnostima“, poruka je iza ove otrežnujuće objave.

Pročitajte još:

Ostaje pitanje zašto je i Kendal, koja je i bez svega ovoga lepa i zgodna, morala biti filtrirana do ovog nivoa.

Još jedan primer ovakvog bespotrebnog ulickavanja fotografija je i fotošopirana Branka Katić – prelepa žena koju su takođe dodatno „obradili“ kako bi izgledala par decenija mlađe.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram