Riblje ulje – super saveznik u borbi protiv bora

Foto: SCIENTIFICA, VISUALS UNLIMITED / Sciencephoto / Profimedia

Zaboravite na skupe kreme i preparate koji ne daju rezultate. Riblje ulje verovatno već imate u svom domu, a osim za oralnu upotrebu, možete ga koristiti i kao saveznika kada je nega kože u pitanju.

Čisto riblje ulje je najefikasnije sredstvo za otklanjanje bora oko očiju. Dermatolozi preporučuju da se nanosi pre spavanja. Dovoljno je držati ga na koži 20 minuta, a zatim isprati čistom vodom.

Riblje ulje sadrži veliku količinu vitamina A i E, koji ubrzavaju proces regeneracije kože, a takođe je čine glatkom i elastičnom.

Maske od ribljeg ulja

Ova maska odlično izglađuje duboke bore. Kašičicu ribljeg ulja dobro izmešajte sa istom količinom meda. Laganim pokretima ravnomerno nanesite ovu smesu na kožu lica i držite samo 20-30 minuta. Zatim masku uklonite papirnom maramicom, a ostatke isperite toplom vodom. Stavljajte ovu masku dvaput nedeljno i uskoro ćete u ogledalu videti željeni rezultat.

Ako se borite sa sitnim borama i staračkim pegama, pomešate riblje ulje sa masnom pavlakom i limunovim sokom – dovoljna je samo jedna kašičica. Nanesite smesu na kožu, sačekajte 20-30 minuta, a zatim je uklonite kozmetičkom spatulom. Isperite ostatke maske unapred pripremljenim čajem od kamilice, piše Femina.

 

***
Bonus video: Dijeta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram