Otkrivamo sedam bjuti tajni prelepih Ruskinja

Natalia Vodianova
Natalia Vodianova, Foto: ÂNational Pictures / TopFoto / Topfoto / Profimedia

O lepoti Ruskinja priča se širom sveta. Nadaleko su poznate po svom besprekornom tenu i nežnoj, svetloj puti. U čemu je njihova tajna?

Omiljena rekreacija im je – pešačenje

Ruskinje više od bilo kakvih vežbi vole pešačenje. Vitku liniju održavaju hodanjem, čak i tokom oštrih ruskih zima. Pored toga, omiljene rekreacije su im i plivanje, vežbanje u teretani i vožnja biciklom. Činjenica da vrlo često posećuju spa centre i prodavnice kozmetike jasno pokazuje koliko brinu o svom izgledu i telu.

Čaj za kesice ispod očiju

Ruskinjama je čaj odavno saveznik u borbi za lepotu i vitalnost. Kesice od popijenog čaja uveče stave u zamrzivač, da bi ih ujutru držale 10-15 minuta na zatvorenim kapcima. Oči budu svežije, a kesice ispod manje primetne. Ukoliko su vam kesice čaja previše hladne, stavite ih u frižider umesto u zamrzivač.

Blago lupkanje po licu za mladolikost

Kada je reč o šminki, Ruskinje se služe nekim neobičnim metodama kako bi njihova lica izgledala što svežije, zdravije i mlađe. Jedan od trikova je lagano lupkanje po licu dok se šminkaju. Efekat ove svakodnevne terapije pritiskom je da unapredi vitalnu energiju i cirkulaciju krvi.

Povrće i biljke u tanjiru i u kupatilu

Ishrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem. A, svakodnevno se u njihovim tanjirima nađu i tople povrćne supe koje su tradicionalno jelo ruske kuhinje. Ruskinje su prigrlile darove prirode i svakodnevno ih koriste za održavanje lepote kože i kose. Među najčešćim biljkama i začinskim biljem u njihovim kupatilima mogu se naći hmelj, ženska bokvica, kopriva, detelina i slično bilje koje koriste za održavanje svežine i zdravlja kože, ali i za negu temena za sjajnu, gustu i jaku kosu.

Preferiraju kupke umesto tuširanja

Tuširanje je u zapadnim zemljama uobičajen deo jutarnje higijene, dok svaka Ruskinja ipak više voli vruće kupke. Tradicionalna ruska parna kupatila jedna su od bjuti tajni koje se prenose sa generacije na generaciju. Tako se njihovo telo znojenjem rešava toksina i viška tečnosti, a pored toga takvo „parenje” je odličan način za održavanje kože mekom i glatkom. Začepljene pore se otvaraju, što u kombinaciji sa pilingom rezultira neverovatno mladalačkim izgledom kože celog tela.

Jaka šminka

Ruskinje su u celom svetu poznate po svojoj nežnoj i svetloj puti, kao i besprekornom tenu. Između ostalog, zahvalne su i ledenom vazduhu koji dominira ovim predelima, a koji zatvara pore i tako kožu čini mekšom. Nose odvažne boje ruževa, poput crvene ili braon, a preko nanose i sjaj, tako da svoje usne naglase maksimalno. Smatraju mejkap rituale važnim delom postizanja i održavanja lepote. Među omiljenim proizvodima im je i maskara, koju nanose u većim količinama, kako bi im oči poprimile lutkast izgled.

Velike su pobornice estetskih korekcija

Kada dođe vreme u kojem kreme, supice i sauna više nisu dovoljne za održavanje željenog izgleda, Ruskinje se često odlučuju za estetske korekcije i zahvate, koji su sve popularniji poslednjih godina.

Bonus video: Joga lica za početnike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram