Osam modela kožnih jakni savršenih za prelazno vreme

Foto: Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia

Brojimo sitno do pravog proleća, kada će nam sve biti lakše, pa i odeća. Zna se šta nosimo čim temperature malo porastu - kožne jakne. Ako želite da se ponovite ove sezone, napravili smo izbor zanimljivih modela.

Kada kažemo kožne jakne, mislimo naravno na one od veštačke kože, koja je u današnje vreme etički izbor sa kojim nećete previše izgubiti ni na kvalitetu.

Bajkerski modeli kožnih jakni tu su da ostanu zauvek – motoristički dizajn smo ukrali od „opasnih momaka“ i prisvojili ga kao univerzalno prepoznat, klasičan odevni komad.

Pročitajte još:

Već znate da ih možete nositi uz sve. Bajkerska jakna transformisaće romantični autfit sa haljinom ili suknjom, daće buntovničku dozu večernjim kombinacijama, izgledaće klasično i svedeno sa farmerkama i majicom. Dakle, zaista ima hiljadu lica.

A ako vam je taj dizajn dosadio, razmislite o drugim stilovima kožnih jakni koji su trenutno u ponudi high street brendova.

Ovo je osam odličnih modela.

Počećemo od čiste klasike – bajkerska kožna jakna u svojoj izvornoj formi nešto je što ćete nositi godinama. Fenomenalan Diesel model pronašli smo u Fashion&Friends, a dosta pristupačniji u Zari.

kožna jakna
Foto: Fashion & Friends

*

kožna jakna
Foto: Zara

Ukoliko biste da ostanete pri crnoj, najsigurnijoj boji, ali vam se smučio motoristički dizajn, predlažemo kožnu safari jaknu iz Stradivarusa, ili oversize model iz ponude brenda H&M.

kožna jakna
Foto: Stradivarius

*

kožna jakna
Foto: H&M

Proleće je idelano doba da svoje odevne kombinacije „otvorite“ belom bojom, koja se često zanemaruje, a čini čuda za autfit. Bajkersku jaknu u prljavo-beloj boji naći ćete u Stradivariusu, dok je elegantnija bela jakna od brušene kože u ponudi Pull&Bear-a.

kožna jakna
Foto: Stradivarius

*

kožna jakna
Foto: Pull & Bear

Najzad, za one koji razmišljaju u pravcu neke upečatljive boje, Zara nudi svetloplavu jaknu koja će u vaše kombinacije uneti dozu nežnosti i vedrine. Ako je vaš stil okrenut klasici, jakna od prevrnute kože u oker nijansi sigurno će vam se dopasti – a u ponudi je brenda Stradivarius.

Foto: Zara

*

Foto: Stradivarus

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram