Od kad sam poslušala savet moje bake za lepotu, kosa mi sija kao nikad

Foto: Shutterstock

Sastojak koji svako ima kod kuće.

Leti je kosa dosta osetljivija i brže se lomi zbog čestog kupanja u bazenu, moru i zbog svakodnevnog izlaganja UV zracima.

Nakon toga počinjete da pretrpavate police u kupatilu hranljivim maskama, regeneratorima, uljima i šamponima za jačanje. Svakako da su to odlični proizvodi za negu kose, ali postoje i jednostavni sastojci koje je vrlo lako pronaći.

Jabukovo sirće je garantovano dobar i jeftin proizvod koji će rešiti bezbroj problema koji se vezuju za kosu i omogućiće da vaša kosa zasija kao nikad.

Regenerator za kosu mnoge žene pogrešno koriste, Foto: Alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Nakon pranja kose, jabukovo sirće koristite za završno ispiranje (dovoljno je da ga držite jedan minut jednom nedeljno), što vam omogućava da očistite kožu glave od soli, hlora ili čak smoga, kako biste izbegli perut i u isto vreme kosi dali da sjaj.

Ova čudesna tečnost je prisutna u mnogim kozmetičkim proizvodima za negu kose, za one koji žele da povrate prirodni pH.

Jabukovo sirće jača celu kosu, sprečavajući kovrdžanje i čineći da cela kosa izgleda zdravije.

Takođe je moćno antimikrobno sredstvo, sposobno da ublaži svrab često uzrokovan znojem i da spreči ljuštenje. Zahvaljujući svom stimulativnom delovanju, omogućava bolju cirkulaciju u folikulu dlake, čineći kosu jačom.

Kako napraviti ovaj „bakin lek“ kod kuće

Da biste pripremili masku, morate biti oprezni sa dozama jabukovog sirćeta. Ako se koristi u prevelikim količinama ili ako se ne ispere pravilno pod tušem, može učiniti kosu još kovrdžavijom zbog svoje kiselosti.

Uputstvo je jednostavno: dodajte jednu kašiku jabukovog sirćeta na litar vode. Sipajte to u flašicu ili flašu i ponesite pod tuš. Isperite kosu nakon šamponiranja i stavljanja regeneratora, počevši od temena pa sve do vrhova kose.

Možete staviti i nekoliko kapi u vašu uobičajenu masku, ostavite da deluje nekoliko minuta i na kraju isperite, piše Vogue.it.

***

Bonus video: 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram