Novi džins trend posvađao modni svet – ovo su jedine farmerke koje će bez greške primetiti svi oko vas

Foto: NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia; BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia: Jose Perez / SplashNews.com / Splash / Profimedia; Ignat / INSTAR Images / Profimedia

Farmerke po meri i želji svake žene.

Osnova svakog garderobera su dobre farmerke. Iako vrlo bejzik komad, pravi džins zapravo čini čuda. Lako se kombinuje, pristaje skoro svakoj prilici, a idealne farmerke su istovremeno i odlične za podizanje samopouzdanja.

Ipak, u svetu mode se već godinama vode nepresušne diskusije o jednoj od najjednostavnijih modnih kreacija, a izbori između tankog ili debelog teksasa, širokih ili uskih modela, mom fit ili skinny verzija, podelili su modnu industriju na dve nepomirljive strane. Jedini model koji spaja različite ukuse svojim krojem obuhvata sve dobre strane farmerki koje su u trendu godinama.

Reč je o takozvanom barrel-leg modelu. On prividno sužava struk, širi se oko butina i ostavlja dovoljno prostora da nikada ne zateže, oblikom prati deo oko kolena, posle čega se polako sužava kod članaka. Kao što i samo ime kaže, krojem liči na bure. Stoga je vrlo logično što su ovaj trend žene širom sveta prihvatile, a među njima su manekenka Điđi Hadid, kao i glumica Blejk Lajvli. Obe su „bure“ farmerke već nosile u kombinaciji sa toplim džemperima i udobnim mokasinama.

Međutim, „bure“ farmerke nude mogućnost i za nešto atraktivnije stajlinge. Odlično se slažu uz visoke potpetice i kratke topove, a samim tim nude i idealno rešenje za dnevne i večernje događaje koji ne zahtevaju prenaglašenu eleganciju.

Sem toga, uz blejzer i mokasine imate i kombinaciju za kancelariju, koja će biti dovoljno ozbiljna i kežual, a posle radnog vremena možete na piće u istom autfitu.

Ovaj model inspirisao je i dizajnere čuvenih svetskih brendova, kao što su Alaïa, Toteme, The Attico i Off-White, da ove godine predstave neke od svojih verzija, a evo liste gde ih možete pronaći i kod nas.

Scotch&Soda, 18.990 dinara

Foto:Promo/fashionandfriends

Pull&Bear, 3.990 dinara

Foto:Promo/pullandbear

Bershka, 3.990 dinara

Foto:Promo/bershka

Replay, 15.990 dinara

Foto:Promo/fashionandfriends

Cropp, 3.599 dinara

Foto:Promo/cropp

Frame, 15.116 dinara

Foto:Promo/remiks

Stradivarius, 3.990 dinara

Foto:Promo/stradivarius

Zara, 3.990 dinara

Foto:Promo/zara

Hugo, 19.990 dinara

Foto:Promo/remiks

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram