I Srpkinje su poludele za trendom koji nema mnogo logike, ali izgleda odlično – Sara ga nosi savršeno

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Rešenje za hladne dane.

Beograđanke ni najmanje ne zaostaju za vodećim svetskim trendovima. Skoro istovremeno sa potvrdom modnih znalaca i influensera o nekom od modnih noviteta, isti se mogu videti i na našim ulicama.

Ove sezone, trendseterke su pronašle savršeni trik uz pomoć kojeg lako možete zadržati stajliš autfite i tokom hladnih dana, a posebno se svideo svima koji ne vole velike šalove i marame.

Reč je džemperu preko ramena. Bilo da birate jaknu, blejzer ili kaput, umesto šala, ove sezone nose se džemperi.

Elegantan, prefinjen i funkcionalan – ležerno prebačen džemper preko ramena zvanično više nije rezervisan samo da prohladne prolećne i letnje dane, već pravi spas tokom zimskih meseci. U našoj poslednjoj streetstyle patroli smo sreli Saru, bivšu odbojkašicu i igračicu ragbija, koja je ovaj trend savršeno predstavila.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Biranje autfita tokom prelaznog perioda nije lako, pogotovo kada temperatura varira iz sata u sat, od toplog do hladnog, a ako vam fali inspiracije kako da se izborite sa promenljivim vremenom u Srbiji, Sarin autfit može da posluži kao rešenje. Posebno zato što ne podrazumeva mnoštvo slojeva koji umeju da otežavaju kretanje.

Ona je odabrala bež Zara džemper, koji je nonšalantno prebacila preko crnog takođe Zarinog blejzera. A kako je gornji deo njenog autfita mahom činila crna boja, ovaj presek svetlijih nijansi i zlata dao je poseban sjaj njenom izgledu.

Sem na ovaj način, džemper možete i labavo, ali precizno vezati preko grudi, što će svakoj kombinaciji dati sofisticiran i prefinjen izgled. A što je najbolje, imate šta da obučete ukoliko vam postane hladno.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ipak, postoji jedna ključna stvar – džemper ne bi smeo da bude previše debeo. Takav model će biti komplikovan za vezivanje jer će čvor izgledati previše glomazno, a možda će vam biti i težak za nošenje. Međutim, ako je džemper suviše tanak, autfit može izgledati oskudno. Idealan primer pravog tipa džempera za nošenje ovog trenda je upravo ovaj na Sari.

Iako je džemper neminovno šik detalj, centralni deo autfita su zauzele maslinasto zelene široke pantalone. Ovaj nekada neizmerno popularan trend je u poslednje vreme zamenjem raznim pantalonama i farmerkama, a zapravo predstavlja savršenu bazu za mnogobrojne kombinacije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Uz to, ona je dodala još jedan vanvremenski komad – crnu polurolku. Iako nam je otkrila da je kupila još pre 20 godina, ovaj model sa providnim delom oko vrata zadržao je svoju lepotu i stavio dodatni akcenat na savršeno izabalansirane komade.

Sara je odabrala i jedne od trenutno najpopularnijih čizama – kožne Labrador bajkerke do kolena, koje su upotpunile ovu urbanu kombinaciju.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram