Pronašla sam 10 modela jeftinih farmerki koje izdužuju noge i sužavaju struk

Foto: Courtesy of Own. Denim/Mega / The Mega Agency / Profimedia; Jordache/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Modeli koje možete nositi bez brige.

Farmerke čine uglavnom centralni deo skoro svakog ormana. Bilo koji tip oblačenja da favorizujete, šik, elegantan, klasičan, urban, opušten ili ženstven, nekoliko komada od džinsa zasigurno imate. Ono što je posebno bitno je da su farmerke vrlo retko ona odeća koja završi da dnu ormana i čeka neke specijalne prilike ili bolje vremenske uslove, jer njih možete nositi svuda i tokom cele godine.

Tome u prilog ide i činjenica da džins zbog svog jednostavnog dizajna predstavlja idealnu bazu za dalje kreiranje i kombinovanje najrazličitijih komada odeće i detalja. Štaviše, jedne, pažljivo odabrane farmerke su dovoljne za skoro svaku priliku.

Uz patike, majicu ili džemper lako ćete postići kežual luk, dok uz visoke potpetice i rolku ili bluzu imate elegantnu kombinaciju za bitne događaje.

Činjenica je da dobre farmerke imaju više namena – osim udobnosti i funkcionalnosti, ističu i ulepšavaju prirodne adute ženskog tela. To je upravo još jedan od značajnih razloga zašto su već godinama jedan od modnih komada koji ne podleže raznim promenama koje donosi svaka nova sezona. Ako ste ikada razmišljali kako biste volele da imate duže noge ili uži struk, niste jedine. Uz nekoliko pažljivih izbora pri kupovini farmerki, možete lako da naglasite svoj stil i postignete željenu izduženu siluetu.

Jedan od najefikasnijih načina kako bi se stvorila ova iluzija je odabir farmerki sa visokim strukom. One se nastavljaju iznad linije struka, čineći da noge izgledaju duže.

Pored toga tu je i slim fit model, koji se oblikuje oko kukova i butina, a zatim se postepeno sužava prema zglobovima. I u jednom i drugom slučaju ključna stvar je da birate kroj koji najviše odgovara vašoj građi. Isto važi i za univerzalne crne farmerke, koje nikada ne izlaze iz mode, a pogotovo one sa visokim strukom ili slim fit modeli.

Još jedan model koji se relativno skoro pridružio džins porodici su i mom fit farmerke, koje se iz struka sužavaju ka listu i na taj način daju duži izgled, a za potpuni efekat modni kritičari preporučuju da odaberete monohromatski autfit, jer na taj način stvarate neprekidnu liniju od struka nadole, čineći da noge izgledaju duže, a struk vitkije.

Iz tog razloga odabarali smo 10 modela, koji mogu odgovarati svakoj građi, ali i prijati svakom džepu.

Reserved, 999 dinara

Foto: Reserved

Mohito, 1.399 dinara

Foto: Mohito

Sinsay, 1.699 dinara

Foto: Sinsay

Bershka, 1.990 dinara

Foto: Bershka

Mohito, 1.990 dinara

Foto: Mohito

Sinsay, 1.299 dinara

Foto: Sinsay

Stradivarius 2.590 dinara

Foto: Stradivarius

Stradivarius 3.390 dinara

Foto: Stradivarius

Mango 3.990 dinara

Foto: Mango

Zara 3.390 dinara

Foto: Zara

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram