Da li su ove Luj Viton čizme najružnije u istoriji

Louis Vuitton
Foto: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Optička iluzija.

Odeću koja je imala funkciju optičkih iluzija viđali smo na pistama onda kad su dizajneri svakodnevnim komadima – duksevima, kaputima, cipelama na štiklu – želeli da daju pomalo nadrealni obrt. Džonatan Anderson je na primer za Loewe pravio haljine koje su farbane sprejom varale naše oči. Louis Vuitton je najnoviji brend koji se priključio igri, a njihove nove stileto cipele na štiklu zapravo uopšte nisu to što se čini.

Radi se o čizmama ispod kolena koje su konstruisane tako da izgledaju da su crne cipele u kombinaciji sa belim rebrastim čarapama, a ručno su oslikane u gornjem delu.

Foto: Louis Vuitton
Foto: Louis Vuitton

Ove čizme se zovu „Illusion High Boot““, dolaze u dve različite nijanse kože i koštaju 2.470 dolara.

louis vuitton
Foto: Louis Vuitton

Da li su čizme čudne? Definitivno.

Louis Vuitton
Foto: Louis Vuitton

Međutim, ovaj model je stigao baš u trenutku kada neočekivani modni komadi vladaju. Da li ste videli Loewe štikle u obliku četkice za šminku? Ili Balenciaga čizme od ovčje kože sa pet prstiju? U svetu odeće možda dominiraju tihi luksuzni brendovi kao što su Phoebe Philo i The Row, gde žene dizajniraju za žene, ali u svetu cipela sve je u tome da imate smisla za humor i da u svoj stajling dodate malo osobenosti. Ne može sve biti ozbiljno. I iako su Louis Vuitton optička varka čizme definitivno jedan od najružnijih primera toga, setimo se rečenice iz serije Seks i grad: „Niko više nije zabavan! Šta se desilo sa zabavom!?”

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram