Neobična tehnika kojom ćete postići prirodne osunčane pramenove

pramenovi
Foto: Broadimage / Shutterstock Editorial / Profimedia

Šta je palm painting?

Leto je obično doba godine kada tražimo promene kojima ćemo osvežiti svoj izgled. Ako ste i vi od onih kojima brzo dosadi boja kose i volite da je menjate često, tu je novi-stari trend koji biste mogli da isprobate ovog leta.

U svetu trendova bojenja kose čini se da svaki dan ispliva neka nova tehnika. Sada je ponovo u fokusu palm painting koji klasične balejaž pramenove podiže na viši nivo dopuštajući koloristima da se malo više igraju.

Dok u većini ostalih tehnika za postizanje pramenova koloristi boje kosu pomoću četkica, palm painting je gotovo tačno ono što zvuči – bojenje kose isključivo dlanom kao alatom, piše journal.hr.

Kako izgleda palm painting?

Dlanovima ili prstima se nanosi boja direktno na kosu. Ova tehnika stvari čini jednostavnima, lakima za rad i ostvaruje prekrasne rezultate. Palm painting progresivna je verzija tehnike balejaž.

Koloristima omogućuje 100 odsto slobodnu ruku, utapajući boju u kosu glatkijom površinom dlana, dopuštajući da sve boje budu lepo izblendirane. Ako obećanje prirodnijeg izgleda pramenova nije bilo dovoljno da se odlučite za ovaj trend, postoji i nekoliko drugih prednosti ove tehnike.

Takođe, palm painting ponovo je pronašao svoje mesto u trendovima bojenja kose, pa ćete tako, ako se odlučite za njega, biti među prvima. Budući da se boja nanosi slobodnom rukom, učinak je mnogo spontaniji i dinamičniji, za razliku od klasičnog izgleda. Može biti i jeftinije jer ova tehnika daje prirodniji izgled pramenova. To znači da ćete ređe morati u salon radi održavanja.

Međutim, verovatno najvažnija prednost palm paintinga je to što se smatra da je puno zdravija za kosu od tradicionalnih tehnika folije, koje imaju tendenciju da oslabe folikule dlake. Uz sve ove prednosti, svakako se isplati isprobati sledeći put kada poželite da osvežite izgled.

Ova jednostavna frizura koju obožavaju Francuskinje na neki način čini vas nenametljivom brinetom ili plavušom nakon što ste se vratili s putovanja u Sen Trope ili s neke druge tople destinacije. Složićete se, ko ne želi tako da izgleda?

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram