Najveća lepotica iz 90-ih pokazala ožiljke posle plazma pena

Moda i lepota 20. mar 202116:40 > 11. maj 2021 12:09
plazma pen ožiljci
Foto: Atlantic Cine / Entertainment Pictures / Profimedia, Instagram

Nekadašnji supermodel Polina Poriškova (55) progovorila je nedavno o tome kako je proživljavala maltretiranje u školi zbog izgleda, ali i o ožiljcima posle tretmana plazma penom, koji ume da ostavi opasne posledice ako se ne radi stručno.

Jedna od zlatnih devojaka sa pista devedesetih na društvenim mrežama je sada podelila fotografiju nakon što je uradila tretman plazma penom. To je neinvazivna procedura zatezanja i podizanja kože, alternativa laserskim tretmanima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paulina Porizkova (@paulinaporizkov)

Poriškova je uz ovu fotografiju napisala da prava lepota nije uvek ono što isprva vidimo i istakla kako mišljenje drugih može da jako poljulja samopouzdanje.

Pročitajte još:

„Mislim pre svega na fizički izgled. I svi znamo da je prava lepota mnogo više od toga, ali evo mene nakon tretmana plazma penom jer želim da budem lepa“, napisala je ona.

Ona je dodala i da su je u školi, kad je imala 14 godina, druge devojčice maltretirale.

„Mislila sam da je sve to tako jer sam ružna. Tako su mi govorili. Pričali su mi da izgledam kao pijana žirafa i raščerupana kokoška, kao prljavi komunista“, navela je Polina, koja je rodom iz Češke.

Godinu dana kasnije ona je uveliko bila model u Parizu, napravila je sjajnu karijeru, i sve ono što joj se činilo ružnom na njoj samoj drugi su odjednom obožavali. Zato je na kraju svoje objave na Instagramu poručila svima da traže lepotu u sebi, a ne da očekuju odobravanje okoline, prenosi magazin Pipl.

Inače, tretman plazma penom koji je Polina uradila nedavno je bio u centru pažnje i u Srbiji. Zastrašujuće fotografije unakaženih žena kružile su našim društvenim mrežama. Sve one su posle takozvanih brazilskih estetskih zahvata dobile strašne kraste, opekotine i ožiljke koji ne prolaze. Jedna od njih je za portal Nova.rs ispričala da su doživele toliki pakao da sada pravdu traže na sudu. Stručnjaci su potom napomenuli da pojedini estetski tretmani mogu da ostave blage kratkotrajne tragove, poput ovih kod Poline, ali ako nisu izvedeni stručno, mogu da budu i opasni po život.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram