Najvažnije pravilo pri korišćenju ljubičastog šampona

Foto: Jetra Tull / Alamy / Alamy / Profimedia

Ljubičasti šampon je neizostavni deo nege plave kose. Za sve plavuše čija želja nisu žuti tonovi kose, već platinasti, ljubičasti šampon "must have".

Na tržištu postoje mnogi šamponi čija je namena upravo za plavuše koje svoju platinastu boju žele održavati postojanom, a onda kada pronađete onaj koji vama najviše odgovara bitno je znati pravilan način korištenja.

Najveća greška koju većina koja koristi ljubičasti šampon pravi je da prilikom pranja kose prvo nanesu ljubičasti šampon, piše Azra.ba.

To je pogrešno zato što je bitno prvo ukloniti sve proizvode iz kose kako bi ljubičasti šampon onda mogao odraditi svoj posao i pružiti vam ujednačene tonove platinasto plave boje.

Kosa
Foto: Shutterstock

To bi značilo da je prvenstveno bitno oprati kosu običnim šamponom za kosu, zatim je taj šampon potrebno vrlo dobro isprati iz kose, te je tek tada vreme za ljubičasti šampon.

Ovim načinom korištenja ljubičastog šampona postići čete najbolje rezultate – odnosno tek će tada vaša kosa moći ravnomerno apsorbirati pigment i jedino ćete takvim načinom postići ravnomeran ton boje.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram