Najbolji manikir u Srbiji nije ni ruski ni američki, već ovaj

Nokti
Foto: undnlaqr.com / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Fenomenalno izgleda, a nokti vam ostaju zdravi.

Danas skoro da ne postoji devojka ili žena koja ne odlazi redovno na manikir. Kada pogledate oko sebe – skoro svaka ima sređene, nadograđene ili izlivene nokte. S tim u vezi nije ni čudo što se svako naredno sređivanje ruku zakazuje i po tri do četiri nedelje unapred. Iz tog razloga skoro na nedeljnom nivou nikne po neki novi salon, a sa njima i nove verzije manikira. Trenutno se kose dve najpoznatije vrste manikira koje devojke u Beogradu obožavaju, a to su ruski i američki.

Ruski manikir

Ova škola manikira je posebno zaživela s dolaskom Rusa u Srbiju. Ruski manikir se ističe po posebnoj tehnici, suština je u tome da se posvećuje posebna pažnja zanokticama koje se uklanjaju tako da ostaje više prostora za boju. Boja se pritom nanosi na specifičan način, duboko ispod kutikule, što produžava vreme koje je potrebno da izrasli nokat bude uočljiv.  Klijenti mogu očekivati da će manikir trajati otprilike četiri nedelje. S obzirom na to da se brine o svakom detalju i posebno se posvećuje pažnja samom noktu, potrebno je da izdvojite dve do tri sata za tretman. Ono što žene ističu kao prednost ruskog manikira je da im deluje kao da nokti rastu brže. Kod ove tehnike se nokti ne turpijaju više nego što je potrebno jer je važno da ploča ostane zdrava i jaka.

Američki manikir

Ovu vrstu manikira najčešće biraju buduće mlade, a sve je popularniji među ženama u Srbiji. Radi se o suptilnijoj varijanti klasičnog frenča, koja se zasniva na nežnim bojama – roze ili bež, dok su vrhovi obojeni u krem belo i na kraju se nokat preliva prozirnim gelom koji daje prirodan i ujednačen izgled. U velikoj meri podseća na francuski manikir, međutim kod američkog nema oštrih belih linija i preseka, koji često deluje napadno. Privlačnost američkog manikira leži u njegovoj jednostavnosti i mogućnosti da ulepša nokat uz dozu prefinjenosti i elegancije.

Da biste dobili najbolji manikir koji zadovoljava vaše sve  vaše kriterijume, važno je da vam nokte radi neko ko je stručan, ali je i kreativan. S druge strane devojke i žene koje žele da uče manikir od najboljih u Srbiji, sad imaju priliku da nauče osnove zanata, ali i napredne tehnike od Ane Stojković Elvire koja se usavršavala godinama, učeći rusku i mađarsku školu manikira. Miks te dve tehnike je sigurno izdvaja od drugih. Elvira je zahvaljujući svom znanju i veštini postala prepoznatljivo ime na javnoj sceni i poverenje su joj poklonile mnoge naše zvezde poput Elene KitićZereEdite AradinovićJelene Nikolić KontrakulturneMilana Bauranova… Svima njima nokti su zaštitni znak, a Elvira im nije samo manikirka, već i osoba od najvećeg poverenja.

Ukoliko želiš da upiješ njeno znanje i pokupiš glavne tajne zanata, prvi srpski Nail Art Masterclass koji 17. juna u hotelu Hilton u Beogradu organizuje portal Zadovoljna.rs u saradnji sa prestižnim brendom Crystal Nails, idealan je izbor za tebe. Ako nam se pridružiš, imaćeš priliku da uz obezbeđenu hranu i osveženje ceo jedan dan provedeš u najlepšem beogradskom hotelu, sa ženama sličnim sebi sa kojima ćeš moći da razmeniš znanje i iskustvo, ali i sve dileme i nedoumice na koje će Elvira odgovarati ne samo na licu mesta već i kroz zajedničku Viber grupu za konsultacije koja će biti aktivna u periodu od mesec dana nakon samog masterclassa.

Na samoj edukaciji od Elvire ćeš moći da se upoznaš sa sledećim tehnikama i veštinama iz oblasti umetničkog manikira:

  • pravila sterilizacije
  • pravilna postavka šablona
  • priprema nokta
  • kombinovani manikir
  • tehnika turpijanja
  • pinčovana kocka
  • gotski badem
  • stiletto
  • tehnika pinčovanja
  • gradivni frenč
  • turpijanje smile linije
  • nail art
  • jednostavniji i brži salonski dizajni
 • trendovi 2023.
 • ombre na više načina
 • one stroke

A ukoliko još nisi čula za Elviru i njen rad, u pitanju je nail art umetnica koja je sertifikovani internacionalni master edukator za Crystal Nails u kategoriji gel, akril i nail art, višestruko je nagrađivana na svetskim i regionalnim takmičenjima i zvanično je najbolji majstor Srbije čija dela već 13 godina gledamo na crvenom tepihu, ali i u spotovima, reklamama, filmovima, naslovnim stranama i modnim kampanjama.

Karte za ovaj događaj prodaju se trenutno po early bird ceni od 120 evra i još samo malo imaš priliku da uštediš pošto će uskoro regularna cena karata biti 160 evra. Obezbedi svoju kartu na Tickets.rs. Ulaganje u sebe je najbolja investicija.

***

Bonus video: Next Level French Manicure By Elvira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram