Ko je misteriozna Elvira, srpska umetnica za manikir koja radi nokte najvećim zvezdama

Ana Stojković Elvira Foto: Mina Dišlenković

Da li su nokti najbolji aksesoar ili najjače oružje?

Osoba koja će vam najbolje dati odgovor na ovo pitanje je Ana Stojković Elvira, nail art umetnica koja radi nokte najvećim zvezdama u Srbiji.

Elvira je sertifikovani internacionalni master edukator za Crystal Nails u kategoriji gel, akril i nail art, višestruko je nagrađivana na svetskim i regionalnim takmičenjima i zvanično je najbolji majstor Srbije čija dela već 13 godina gledamo na crvenom tepihu, ali i u spotovima, reklamama, filmovima, naslovnim stranama i modnim kampanjama.

Ana Stojković Foto: Privatna arhiva

Elvira je poznata kao umetnica koja radi sa zvezdama poput Elene Kitić, Edite, Nikolije, Zere, Jelene Nikolić Kontrakulturne, Milana Bauranova i mnogih drugih, a osim domaćih imena koja upravo njoj duguju svoja najefektnija izdanja, Elvira je nedavno u svoj portfolio upisala i saradnju sa svetskom senzacijom, američkom reperkom Ashnikko, koja je u Beogradu snimala spot, a nokte joj je kreirala upravo ona.

Elvira
Foto: Privatna arhiva

Inače, Elvira je svetsku prepoznatljivost stekla po jedinstvenom stilu koji je nastao kao kombinacija dve najveće svetske škole manikira – ruske i mađarske, u kojima se Elvira obučavala i od njih prisvajala ono najbolje, a rezultat su prava mala umetnička dela koja ova artistkinja stvara na noktima.

Osim toga što je u biti umetnica, Elvira je i preduzetnica koja je bukvalno od nule, zahvaljujući svom talentu, radu i harizmi, napravila prepoznatljiv brend i baš zbog toga smo odlučili da ona bude zvezda prvog srpskog Nail Art Masterclassa koji će organizovati portal Zadovoljna, i to 17. juna u hotelu Hilton u Beogradu, u saradnji sa prestižnim brendom Crystal Nails. Elvira će na ovoj jedinstvenoj profesionalnoj edukaciji za umetnički manikir svim zainteresovanima predstaviti kako svoj metod rada, tako i faktore uspeha koji su je u moru onih koji se bave noktima izdvojili kao jednu od najboljih na svetu. Karte su u prodaji online preko Tickets.rs.

Foto: Privatna arhiva

U pitanju je celodnevni događaj u trajanju od sedam sati, na kojem ćete, uz obezbeđenu hranu i piće, moći da prisustvujete demonstraciji Elvirine tehnike i da se upoznate sa osnovama njenog rada i svim koracima koji su je doveli do uspeha.

A evo šta o Elviri kažu njeni najverniji klijenti

Elena Kitić

Foto: Mina Dišlenković

„Sa Elvirom sarađujem preko 8 godina. Vremenom smo se jako zavolele. Pored toga što je bez razmišljanja najbolja umetnica za nokte, ima prelepu energiju i karakter. Obožavam sve što je ona. Drugačija je jer je najbolja u svom poslu. Mogu da je uporedim sa drugima, jer ponekad kad sam na putu i kad sam prinuđena da mi neko drugi uradi nokte, shvatim koliko mi nedostaje. Njena veština, brzina i perfekcija.“

Edita

Foto: Mina Dišlenković

„Po svemu je drugačija. Dobila sam preporuku da idem kod nje, rekli su mi da dobro radi nokte. Niko mi nije najvaio kakav je čovek i kako vajbuje i kako se ponaša i kako će meni biti sa njom. Nisam ni razmišljala o tome a onda kad sam krenula da dolazim imala sam malo rezerve jer mi je bilo nerealno da se na prvi pogled s nekim toliko skontaš i da ti neko toliko prija. Mislim sam, čekaj. dobro, možda je ovo prvi utisak, sledeći put će da padnu maske, nešto će tu morati da se izjalovi. Ja sam 10 godina išla kod jedne devojke koja mi ej radila manikir, s njom sam bila od 16. godine. Bilo mi je neobično ali nisam mogla da odolim zato što stvarno kida kako radi i onda kad sam provalila kakav je lik, koliko je racionalna, normalna, skromna, ambiciozna, koliko voli svboj posao, koliko poštuje svoje klijente, koliko se žrtvuje. Ona meni svaki put izađe u susret, glupo mi je da je zamolim koliko mi je bitno. Ostane do kasno iako znam da sutra ima neke obaveze od ranog jutra i da će da se raspadne ali uvek ispoštuje. To nema cenu. Mogu nokti da koštaju koliko hoćeš ali nema cenu kada ti u tom trenutku treba a ti znaš da imaš neke bitne obaveze, u ovom slučaju moj posao. Pored toga što kida kako radi, više mi prija kao osoba i bukvalno bih je uzela da živi sa mnom.“

Zera

Foto: Mina Dišlenković

„Zato što je najjača. Sviđa mi se kod nje to što se vidi da apsolutno voli da radi to što radi. Zatim, apsolutno je profesionalac i jednostavno je najjača.“

Jelena Nikolić Kontrakulturna

Foto: Mina Dišlenković

„Zato što je najbolja i kada to kažem mislim na način na koji radi nokte, u smislu kvaliteta noktiju, zato što ne moraš da brineš da li će da ti pukne nokat i zato što je toliko pedantna i toliki perfekcionista da može da zadovolji sve moje opsesivno kopulsivne kriterijume.“

Milan Bauranov

Foto: Mina Dišlenković

„Zato što je neizmerno talentovana, zato što su nokti uvek savršeni i zato što izgledaju kao umetnička dela na rukama.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram