Nadali smo se da je Vogue naslovnica lažna – ali, avaj, nije

kamala vogue
Foto:Tyler Mitchell/Vogue

Novoizabrana potpredsednica SAD Kamala Haris krasi februarsku naslovnicu modnog časopisa ''Vogue''. Međutim, čim se fotografija pojavila, izazvala je burne reakcije.

Naime, ispostavilo se da je uredništvo čuvenog modnog magazina za naslovnu stranu odabralo fotografiju na koju Kamala Haris navodno nije pristala.

Foto: Tyler Mitchell/Vogue

Umesto puderastoplavog odela koje je Kamala nosila na fotografisanju za naslovnu stranu, prva potpredsednica Afroamerikanka na fotki nosi ležerniju odeću i popularne starke, koje je ponekad nosila tokom kampanje, prenosi AP.

Kancelarija buduće potpredsednice odbila je da zvanično reaguje, a predstavnici magazina “Vogue“ nisu odgovorili na zahtev Asošijejted presa za komentar.

Haris, poreklom iz Jamajke i Indije, pozirala je u svetloplavom odelu ispred zlatne pozadine za naslovnicu časopisa. Ona je takođe pozirala i ležernije obučena u pantalone, sako i patike ispred ružičaste i zelene pozadine, ali za fotografije koje su bile predviđene za unutrašnjost časopisa, rekla je za AP osoba koja je učestvovala u pregovorima o tome kako će Haris biti prikazana.

Pročitajte još:

Izvor AP, koji je zatražio da ostane anoniman, rekao je da je tim Harisove izrazio magazinu “Vogue“ svoje razočaranje zbog odluke časopisa.

Naslovna strana je izazvala negodovanje i na društvenim mrežama, navodi američka agencija.

„Kamala je prva žena potpredsednik u istoriji. Molim vas, ukažite joj čast i preradite ovu naslovnicu. Stavite je na pozadinu kakvu i zaslužuje. Ove stare draperije iz kancelarije direktora su uvredljive“, kaže jedan od korisnika Tvitera.

Drugi je naveo: „Sviđa mi se što je ona na naslovnici, ali zašto ova fotografija?! Mogli ste to mnogo bolje!“

*

*

Ima i onih kojima ovo ležerno izdanje američke potpredsednice ne smeta, ali su nadglasani. Da sve bude gore, nisu samo Kamalin autfit i scenografija problem, već i njen ten na fotografiji.

Naime, mnogi tvrde da je Kamalina fotografija na naslovnici „Vogue“ sramna jer je, kako navode, namerno posvetljena da bi Kamili koža delovala svetlija nego što jeste.

„Kakva brljotina. Glavna urednica Ana Vintur izgleda da stvarno nema tamnopute prijatelje i kolege“, kazao je Vajahat Ali na Tviteru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


Da li u želji da se šteta makar donekle popravi, ubrzo se na nalogu magazina „Vogue“ na Instagramu pojavila Kamalina fotka u plavom odelu sa opisom – digitalna naslovnica.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram