„Kvalitetnu plus sajz odeću mogu da nađem samo na pijaci“

Dejana Stošić Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Njena priča o prvom kaputu koji je sama kupila dirnula je region, a sada nam je "mala Vranjanka" Dejana Deksi Stošić otkrila o čemu sve razmišlja kad kupuje neki komad odeće.

„Danas sam prvi put u životu kupila kaput. Kaput koji nisam nasledila, kupila u second handu ili na pijaci polovne garderobe. I to me je jako usrećilo, ovo mi je želja iz osnovne škole. I jako sam ponosna na sebe jer sam dovoljno ‘porasla’ da mogu sama da izaberem svoj kaput i da ga kupim svojim parama“, napisala je nedavno Dejana Deksi Stošić, na društvenim mrežama poznata kao Mala Vranjanka.

Tad je u razgovoru za Nova.rs podvukla da „apsolutno nije sramota biti siromašan, sramota je krasti“, ali to svakako nije jedini razlog zbog kojeg bi neko radije po novu krpicu otišao na pijacu nego u fensi butik.

Pročitajte još:

“ Problem je što sam ja plus sajz i gotovo da ne postoji odeća koja je namenjena nama, debljima, a da je kvalitetna, da je lepa i da je jeftina. Ne mora da bude jeftinija od druge odeće, ali bar da bude ista cena. Apelovala bih na firme da razmišljaju u tom pravcu“, ističe Deksi.

„Ako gledamo pijace polovne robe, tu imam najviše šanse da nađem nešto što mi odgovara, jer je to odeća iz Francuske, Nemačke, zemalja regiona. Kad sam bila u Francuskoj, na primer, mogla sam sve što sam htela da nađem u mom broju, farmerice, sako… Ovde kad kažem koji broj mi treba frapiraju se. Tako da uglavnom bude lakše da nađem dobru robu na pijaci nego u buticima. Najveći problem su pantalone. Kad sam kući, u Vranju, tu su dosta jeftinije stvari, kupim pantalone za 1.000 dinara i one traju“, objašnjava nam.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dexi Stosic (@malavranjanka)

 

Primera radi, svoj prvi kaput iz butika, platila je sedam hiljada, mada kaže da na mesečnom nivou „nekad ne potroši ni dinar na odeću, nekad dve-tri hiljade“. Trendovi joj nisu naročito bitni, voli crveno-crne kombinacije i da joj je udobno, da može opušteno da se kreće.

Pročitajte još:

„Sledeće bi trebalo da kupim kapu, šal i rukavice. Postaje hladno, a to nemam. Mada, mislim da ću baku da zamolim da mi isplete“, otkriva Deksi.

„Ali ono što sad zaista želim da kupim sebi, jeste neki korset. Moj brat bi sledeće godine trebalo da pravi svadbu, a ja baš volim korsete. Našla sam neke na Instagramu za 2.000, najverovatnije ću kupiti“.

 

Volim ljude koji kupuju second hand odeću

„Volim ljude koji kupuju second hand odeću zbog ekologije“, ističe Deksi Stošić. „Ako se baci, samo će završiti negde na đubrištu, ovako će je još neko nositi. Ja svoju garderobu koju iznosim, doniram ili poklonim nekome kome je potrebna. Osim toga, svi ti veliki brendovi eksploatišu decu da bi napravili tu odeću, ja ne želim da budem ta osoba zbog koje će neko dete u Indiji biti plaćeno dva dolara za mesec dana rada.“

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram