Kraj jedne ere: Emotivna poruka Alesandra Mikelea koji napušta Gucci

Foto: Credit line: Andreas SOLARO / AFP / Profimedia

Svi se pitaju ko će ga naslediti.

Alesandro Mikele napušta Gucci.

Ova modna kuća danas je odala počast „revolucionarnoj kreativnosti“ sada već bivšeg kreativnog direktora Alesandra Mikelea, koji je u ovoj ulozio bio sedam godina.

„Postoje trenuci kada se putevi raziđu zbog različitih perspektiva koje svako od nas ima. Danas se za mene završava jedno izuzetno putovanje, koje traje više od dvadeset godina, u kompaniji kojoj sam neumorno posvetio svu svoju ljubav i stvaralačku strast. Tokom ovog dugog perioda Gucci je bio moj dom, moja usvojena porodica. Ovoj široj porodici, svim pojedincima koji su je brinuli i podržavali, upućujem najiskrenije hvala, svoj najveći i najsrdačniji zagrljaj. Zajedno sa njima sam priželjkivao, sanjao, maštao. Bez njih ništa od onoga što sam napravio ne bi bilo moguće. Njima upućujem najiskrenije želje: da nastave da neguju svoje snove, suptilnost i nematerijalnost koja čini život vrednim življenja. Nastavite da se negujete poetskim i inkluzivnim slikama, ostajući verni svojim vrednostima. Uvek živite sa svojim strastima, pokretani vetrom slobode“,  glasila je Alesandrova emotivna poruka koju je podelio na svom Instagram profilu.

„Modni svet se preokrenuo 2015. godine kada je Alesandro Mikele izbačen iz relativne opskurnosti i promovisan u kreativnog direktora u nekada popularnom Gucciju. Njegova vizija vintage inspirisanih, rodno fluidnih odevnih komada pokrenula je hiljadu imitatora, a prvih pet finansijskih kvartala brenda je zabeležilo meteorski rast, pre nego što je rast opao“, pisala je nedavno Diet Prada.

Navodno, rukovodstvo modne kuće Gucci sada traži „svežu krv“, a prema anonimnim izvorima, od Mikelea je zatraženo da „inicira snažnu promenu dizajna“ za Gucci, ali nije ispunio zahtev matične kompanije Kering, preneo je WWD.

Sve u svemu, ovaj odlazak predstavlja kraj jedne ere.

***

BONUS VIDEO: Haljina Blejk Lajvli je otelotvorila duh Njujorka na Met Gali

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram