Modni zemljotres trese svet: Šuška se da Gucci sprema tektonsku promenu

Foto: Gucci via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Veliki potres za brend!

Moda se sprema za tektonsku promenu – počele su da kruže glasine da Alesandro Mikele, genijalni dizajner koji je preporodio Gucci, napušta italijansku modnu kuću nakon sedam godina, pišu insajderi Diet Prada.

Foto: Noam Galai / Getty images / Profimedia

„Modni svet se preokrenuo 2015. godine kada je Alesandro Mikele izbačen iz relativne opskurnosti i promovisan u kreativnog direktora u nekada popularnom Gučiju. Njegova vizija vintage inspirisanih, rodno fluidnih odevnih komada pokrenula je hiljadu imitatora, a prvih pet finansijskih kvartala brenda je zabeležilo meteorski rast, pre nego što je rast opao“, navodi se.

Rukovodstvo modne kuće Gucci sada traži „svežu krv“. Prema anonimnim izvorima, od Mikelea je zatraženo da „inicira snažnu promenu dizajna“ za Gucci, ali nije ispunio zahtev matične kompanije Kering, preneo je WWD.

Nejasno je da li je dizajner odbio da to učini ili je dao rezultate koji su pali ispod očekivanja. Takođe je rečeno da izvršni direktor Fransoa-Anri Pino „traži promenu tempa“ za brend.

Moguće Mikeleovo napuštanje modne kuće Gucci biće samo jedna od promena na modnoj sceni. Danijel Li, dizajner koji je brend Bottega Veneta lansirao u zvezde, takođe je dobio otkaz. Raf Simons, ko-kreativni direktor u Pradi, takođe je juče najavio zatvaranje svoje istoimene linije, što je dovelo do spekulacija da bi se Mijučia Prada možda penzioniše, a da će Simons preuzeti ceo brend.

Dok se sve zahuktava, svi se pitaju samo jedno: gde je sve ovo vreme miljenica modnog sveta, Fibi Filo?

***

BONUS VIDEO: Ruška Jakić na Beogradskoj nedelji mode

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram