Korejski bjuti trikovi u koje se kunu prezauzete žene

koreja lepota
Foto:shutterstock

Dermatrolozi iz Koreje imaju vrlo korisne bjuti savete, a među njima su i oni da lice ujutru treba prati samo vodom, kao i da gel antirid može da bude i prajmer.

Lice ujutru čistite samo vodom

Čak i najnežnije sredstvo za čišćenje kože može da bude previše dvaput dnevno, kažu stručnjaci. Zato je ujutru najbolje lice oprati samo vodom, dok uveče možete da koristite neki preparat za otklanjanje nečistoća.

Ipak, ako preko noći koristite, recimo, masku za spavanje, ujutru nije loše da ipak lepo očistite lice nekim namenskim preparatom, pišu na sajtu BrightSide.

Ne stavljajte maske svaki dan

Maske za lice je najbolje koristiti najviše dvaput nedeljno. Eventualno samo oni koji imaju jako masnu kožu mogu da ih stavljaju češće. Zapravo, jedina maska za lice koju možete da stavljate svako veče je – ona koja hidrira.

Piling, pa hidratacija lica

Korejski stručnjaci za negu kože kažu da nakon pilinga kožu moramo da hidriramo. Pritom, s godinama nivo estrogena opada, te koži treba više hidratantnih preparata. Da biste u koži zadržali vlagu, dermatolzi svetuju da koristite preparate s medom, ružinom vodicom, hijaluronskom kiselinom i vitaminom E.

Jedna krema za više namena

Manje je više, smatraju bjuti stručnjaci iz Koreje. Oni ističu da je bolje koristiti manje različitih krema za lice. Naime, moguće je da, ako stavljate različite namenske kreme odvojeno za čelo, predeo oko očiju i slično, moguće je da se pojave akne.

Maske za zagađenje

Korejke vole da koriste maske za lice protiv zagađenja. One su odlične posebno za one koji žive u velikim zagađenim gradovima. Na tržištu postoje razne, poput onih sa mačom ili aktivnim ugljem. Za osetljivu kožu dobra ideja su maske sa bademovim mlekom.

Dupla maska

Koža oko očiju je vrlo osetljiva i zato na taj deo treba obratiti posebnu pažnju. Stručnjaci iz Koreje preporučuju da, dok na licu držite neku masku za negu, na deo oko očiju treba da stavite neku zaštitu, recimo, silikonski zaštitni uložak, da se koža u tom delu ne bi isušila.

Gel antirid kao prajmer

Da bi vam podloga na lice što bolje legla i da bi deo oko očliju bio blistav, tu je trik kojim se služe Korejke. Kao prajmer možete da stavite gel kremu za oči jer će uz pomoć formule takvih krema podočnjaci biti manje vidljivi, a i koža će imati mat izgled.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Joga lica za početnike