Korejski noćni trik da se ujutru probudite s najmekšom kožom

Foto: Lucas BARIOULET / AFP / Profimedia

Jedan trend koji pomaže pri hidratizaciji kože i ostavlja kožnu barijeru osnaženom, a površinu nahranjenom, ponovno je aktuelan. Koristile su ga naše bake, a veoma je popularan u korejskom načinu nege kože.

Slugging dolazi iz korejske bjuti tradicije, a podrazumeva oblaganje kože lica vazelinom, petrolatom (koji u sebi sadrži vazelin) ili mineralnim uljem, piše Gloria glam.

Cilj je da se vlaga zadrži u koži i spreči gubitak vode. Naime, kad hidriramo lice, voda često prolazi kroz gornji deo kože i nestane kad dođe do površinskog sloja, pogotovo ako imate oslabljenu kožnu barijeru. Na ovaj način to se sprečava.

Postupak treba raditi uveče, pre spavanja, a ujutro biste se trebali probuditi s nahranjenom i hidriranom kožom. Preporučuje se da obavite svoju skincare rutinu, a zatim na samom kraju na lice nanesete vazelin, kremu s petrolatom ili neko mineralno ulje. Pazite samo da ulje koje koristite nije komedogeno, odnosno da ne začepljuje pore.

Slugging će delovati poput noćne maske – zadržaće svu vlagu u koži, hraneći je iznutra, a ujutro ćete imati mekanu kožu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rebel Skincare (@reap_skincare)

Čak ne morate to uraditi na celom licu, nego na delovima za koje znate da su najsuvlji i dehidrirani, recimo na obrazima ako imate mešovitu kožu.

Dermatolozi preporučuju da ne zapečatite lice u potpunosti jer biste tako mogli koži da signalizirate da više ne mora sama da proizvodi lipide, koji štite našu kožnu barijeru i na prirodan način sprečavaju gubitak vlage. U tom slučaju, samo ćete oslabiti svoju kožnu barijeru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Fillers, Coolsculpt & Botox (@bodycraftclinic)

Jutro nakon što ste uradili slugging, isperite lice nežnim gelom za čišćenje i nahranite kožu, najbolje serumom s vitaminom C. Kožu zaštitite kremom sa zaštitnim faktorom.

Ovaj će postupak najviše odgovarati suvom tipu kože, kao i dehidriranom, dok bi oni s osetljivom i kožom sklonom aknama trebalo da izbegavaju ovaj postupak. Vazelin nije komedogen, ali bi ova tehnika „zatvaranja“ mogla negativno da utiče na problematičnu kožu.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram