Isprobali smo „ploping“, novi omiljeni trik žena s kovrdžama

Moda i lepota 16. nov 202022:45 > 11. maj 2021 12:10
Foto:Nova.rs

Priznajem, matora sam pa sam tek nedavno otkrila Sveti gral kovrdžavih žena - tzv. "plopping", postupak koji čini da vaše kovrdže izgledaju nikad lepše, neućebane (bez frizz-a) i hidratisano, kao da ste stavili neko preskupo pakovanje.

Postupak se sastoji u sledećem, operete kosu, uzmete neku majicu za koju je jedino bitno da je 100% pamuk, i nakon što u morku kosu utrljate regularne preparate, zamotate je u majicu umesto u peškir koji „kosi krade vlagu“, i tako je sušite bar pola sata (neki savetuju da tako i prespavate).

Sam postupak uvijanja kose (ne u turban) pogledajte u videu:

Lepa vest je da postupak uvijanja nije komplikovan, da možete da vežete i majicu kratkih rukava ako nemate dugih (a glupo je da baš uvijate kosu u debele dukseve), kao i da nije neudobno spavati s tako vezanom kosom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ?????? ???????? (@eualinefurtado) on

Loša vest je da, uprkos hvalospevima, nismo videli bog zna kakav efekat – lokne jesu malo bolje definisane, ali kod kose sa sitnim kovrdžama i dalje ima jak frizz efekat, i mora da se „dopunjava“ uljem za kosu da ne bi izgledala isušeno.

Svesni smo da postoji mnogo žena koje se kunu u ovaj postupak, ali kao i sve ostalo, očigledno nije za svakoga. Preporuka frizera je da ako hoćete bogatu, hidratisanu i „tešku“ kovrdžavu kosu koja nema frizz i ne suši se, upotrebite keratin, ali ne onaj koji ispravlja kosu već onaj koji samo popunjava dlaku.

Javljamo se kad probamo i to. Do tada, pokušajte s ploppingom ako niste, možda će za vas da radi. Evo naših „efekata“:

Foto:Nova.rs