Trik za kovrdže uz pomoć kaiša od bade mantila

Moda i lepota 16. apr 202007:09 > 11. maj 2021 12:12
Trik s kaišem od kućnog ogrtača; Foto: printscreen/Youtube/Marcela Tumas

Talase u kosi je moguće napraviti bez figara i četke, samo uz pomoć češlja i kaiša bade mantila.

S obzirom da sada verovatno imate više vremena nego ranije, a nadamo se i volje, jer svaka nova aktivnost odličan je način da ubijete vreme dok smo zatvoreni u kućama, vreme je isprobate nešto novo.

Ukoliko nemate uvijač za kosu, a niste sigurni ni da biste dobro baratali s četkom i fenom, onda su opcija o kojoj možete razmisliti kovrdže napravljene uz pomoć kaiša.

Ovaj trik je na svom kanalu objavila brazilska YouTube zvezda Marsela Tumas uz napomenu da ga je dobro isprobati odmah posle pranja i sušenja kose, ali ona je to uradila sutradan i ispalo je fenomenalno.

Takođe je naglasila i da će ovaj zadatak biti najteži za one devojke koji imaju skroz ravnu kosu, ali svejedno mogu da pokušaju.

Dakle, za kovrdže vam trebaju kaiš od kućnog ogrtača i nešto u šta ćete na kraju umotati kosu. Marcela koristi isečen gornji deo starih hulahopki, a u obzir dolazi i kapica za tuširanje ili bilo šta drugo što vam je zgodno.

Prvo napravite razdeljak po sredini i kosu podelite na dva jednaka dela. Prebacite je naprijed ako imate dužu kosu.

Uzmite kaiš i stavite ga na vrh glave tako da jedna polovina ide uz jednu stranu kose, a druga uz drugu. Polovinu kose zajedno s kaišem možete zavezati gumicom kako vam ne bi smetali dok uvijate drugu stranu.

S uvijanjem krenite od prednje strane, odnosno od čela. Uzmite pramen kose i obmotajte ga oko kaiša. Svaki put kada je vreme za novi krug dodajte novi pramen kose. Ponavljate postupak dok ne uvijete celu polovinu kose oko kaiša.

Od kose umotane oko kaiša oblikujte punđu. Isto uradite i s drugom stranom.

Kada ste gotovi na glavu stavite kapicu ili bilo koji drugi predmet u koji ste odlučili da umotate kosu kako se ništa ne bi pomeralo dok spavate.
Ujutru skinite kapicu i odmotajte kosu. Protresite je malo da bi se kovrdže opustile i izgledale prirodnije.

Pogledajte video:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram