Pet načina da naterate kosu da vam brže raste

Moda i lepota 30. sep 202007:04 > 11. maj 2021 12:11
kosa brže raste
Foto: Lena Mirisola / ImageSource / Profimedia

Pravilno češljanje podstiče cirkulaciju i omogućuje bolji dotok kiseonika, a postoji još nekoliko jednostavnih i prirodnih načina da "naterate" vašu kosu da brže raste.

Pravilno češljanje

Kosu treba svaki dan češljati najmanje minut-dva. To će podstaknuti cirkulaciju vlasišta i poboljšati dotok kiseonika, zbog čega će i vlasi brže rasti. Setite se samo kako su nekad lepotice svake večeri pred spavanje satima četkale svoje bujne i duge kose.

Pročitajte još:

Masaža toplim uljem

Masaža toplim uljem stimuliše folikule i podstiče rast kose. Najbolji izbor su maslinovo, kokosovo i ricinusovo ulje, kao i ulje jojobe, piše Beauty and Tips.

Hrana za brži rast kose

Hrana bogata proteinima poboljšava kvalitet vlasi i ubrzava rast kose. Preporučuju se jaja, riba, orašasti plodovi, piletina i crveno meso, a pogledajte kompletnu listu namirnica koje jačaju kosu. 

Pročitajte još:

Prirodne maske za kosu

Mnogo recepata za domaće maske za kosu obećavaju da će posle njih rasti kao iz vode. Među njima su domaći losion od maslinovog ulja i bibera, maska za kosu sa petrolejom

Šišanje na tri meseca

Preporučuje se šišanje na svaka tri meseca kako bi se skinuli ispucali vrhovi i omogućio normalan rast. Izbegavati šampone na bazi silikona, prese i pegle za kosu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram