5 načina da prirodno posvetliš kosu

Moda i lepota 22. mar 202013:19 > 11. maj 2021 12:12
Sunce u kosi
Sunce u kosi; Foto: Vyacheslav Chistyakov / Tetra Images / Profimedia

"Sunce u kosi" je verovatno najlepši letnji trend kad su frizure u pitanju, a poenta je da vam kosa bude prošarana za koju nijansu svetlijim pramenovima, kao da je prirodno posvetlela na suncu. Dobri frizeri znaju to da izvedu farbama za kosu, ali, ako ste rešili da budete "sam svoj majstor", lep efekat ćete postići i prirodnim sastojcima.

Zapravo, sve što vam je potrebno za „sunce u kosi“ verovatno već imate kod kuće. Naravno, efikasnost svakog tretmana je relativna i zavisi od boje i kvaliteta vaše kose, ali ništa vas ne košta da isprobate neki od prirodnih načina za posvetljivanje.

Jabukovo sirće

U bočicu s raspršivačem sipajte vodu i jabukovo sirće u meri 1:1 i pre pranja kose našpricajte kosu tom mešavinom i pustite da odstoji nekoliko minuta. Rezultati neće biti vidljivi odmah, podseća Index, ali nakon nekoliko ponavljanja vaša kosa će biti prošarana prirodno svetlijim pramenovima.

Cimet

Kašiku cimeta u prahu pomešajte s malo regeneratora. Nanesite mešavinu na kosu i prekrijste folijom, najbolje uveče da možete da prespavate s njom, pošto treba da odstoji najmanje šest sati. Ujutru isperite šamponom.

Čaj od kamilice

Skuvajte čaj od kamilice i ostavite da se malo ohladi. Operite kosu i na kraju je isperite još jednom, pripremljenim čajem. Nakon toga, samo ostavite da se osuši, nije potrebno dodatno ispiranje.

Pročitajte još:

Maska od cimeta, jabukovog sirćeta, maslinovog ulja i meda

Mešavinu cimeta, jabukovog sirćeta, maslinovog ulja i meda treba naneti na kosu pre pranja i ostaviti bar pola sata. Cimet dubinski čisti teme, med će pomoći sirćetu u posvetljivanju, a maslinovo ulje će nahraniti vrhove vaše kose.

Limun i regenerator

Nanošenje limuna na kosu se nikako ne preporučuje, jer je može strašno isušiti, ali ako u regenerator dodate malo limunovog soka dobićete i posvetljene pramenove i negovanu kosu.