Ideje za prolećnu transformaciju: 10 frizura s ulica Milana

Foto:Cinzia Camela / Zuma Press / Profimedia/Sartirana / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia/artirana / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia/Sartirana / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kad tražimo ideju za promenu nije loše pogledati realne ljude i njihove modne i bjuti izbore. Ovih dana u Milanu je u toku Nedelja mode, a gošće revija su osim fenomenalnih autfita, pokazale i odlične frizure koje mogu da posluže kao inspiracija ako planirate šišanje ili farbanje.

Proleće je sezona kada poželimo da osvežimo frizuru, pa često razmišljamo kako bismo mogli da sebi priuštimo neku transformaciju.

Inspiraciju lako možemo naći na ulicama Milana, kojima ovih dana šetaju najbolje obučene žene sveta.

Evo 10 odličnih ideja.

Frizure
Foto: Cinzia Camela / Zuma Press / Profimedia

Svetli pramenovi ne idu nigde – osenčena kosa je idealna za žene koje ne žele da postanu totalne plavuše, jer znamo da je plavu kosu najteže održavati. Zato su pramenovi sjajno rešenje jer zahtevaju manje održavanja, dodaju na volumenu i uvek su u trendu.

Emili Ratajkovski
Emili Ratajkovski, Foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Brinete dobijaju svoj momenat ove godine. Manekenka Emili Ratajkovski trenutno nosi toplu boju kestena, s blagim crvenkastim odsjajem. Kosa će izgledati prirodno, a boja je pogodna za sve teksture i tipove dlake.

Frizure
Foto: Stefano Costantino / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Lob je frizura kojoj se uvek vraćamo. Ni previše kratka ni previše duga, ovakva dužina kose je uvek siguran izbor. Lako se stilizuje, a posebno je dobra za žene sa tankom kosom.

Frizura
Foto: Sartirana / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ukoliko imate lokne, najmoderniji izgled trenutno je kosa ošišana do ramena, sa šiškama. Ova frizura izgleda retro, ali je vrlo moderna i obožavaju je modeli širom sveta.

Frizura
Foto: Sartirana / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Prošla godina nam je vratila šiške! A ostaju popularne i u 2022. Posebno dobro izgledaju na stepenasto ošišanoj kosi, a imaju totalno francuski šmek.

Frizura
Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ukoliko vam je dosadio klasičan rep, na ulicama Milana videli smo odličan stilski trik kako da ga ulepšate. Napravite niski rep tako što ćete kosu vezati na dva mesta, a „wow“ efekat doneće neka neobična gumica ili ukras za kosu.

Tamara Kalinić
Foto: Mairo Cinquetti/IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tamara Kalinić nosi savršenu frizuru za dugu kosu – blago uvijene krajeve. Dok je kosa klasično isfenirana, uvijeni pramenovi daju joj glamurozni izgled koji razbija monotoniju.

Frizura
Foto: Matteo Rossetti / Zuma Press / Profimedia

U Milanu je viđena i Rita Ora, koja trenutno ima savršenu pepeljasto plavu boju kose. Ošišana je blago stepenasto, sa ravnim šiškama – frizura s kojom nema greške već godinama.

Frizure
Foto: Sartirana / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Frizura
Foto: Piovanotto Marco/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Najzad, trendseterke Milana nam otkrivaju da je sada jako popularna zalizana kosa sa razdeljkom na sredini. Ova frizura je definitivno bila najčešća na ulicama italijanskog modnog centra.

Nosi je i Bela Hadid, a uvek asocira na supermodele, zbog svoje jednostavnosti. Najbolje će izgledati uz minimalističku odeću, a savršen je način da istaknete svoje lice.

***

Bonus video: Trikovi za punđu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram