Brzinski trik sa četkom za feniranje za volumen kose

feniranje
Foto: Innocenti / ImageSource / Profimedia

Imate tanku kosu bez volumena? Ne brinite - i za to postoji jednostavno rešenje, a krije se u četki za feniranje.

Sanjamo o gustoj kosi punoj volumena, ali i zbog tretmana poput ispravljanja kose koji je oštećuju, i zbog genetike, često je teško postići željeni efekat, pišu na sajtu Gloria.hr.

Ipak, kao i za svaki estetski nedostatak, danas postoji rešenje i za problem tanke i beživotne kose. Osim načina šišanja i kvalitetnog stilizovanja, tu je i vrlo jednostavan trik koji će vašoj kosi podariti volumen kao iz frizerskog salona.

Recept za kosu iz snova

Tajna se krije u četki za feniranje, a pravilo glasi – što je kosa tanja, četka za feniranje treba da bude deblja. Za oblikovanje bujne kose zato treba da koristite četku minimalnog prečnika od pet centimetara, a recept je sledeći:

Operite kosu, uvijte je u peškir i pustite da se malo prirodno osuši. Potom okruglu četku za kosu postavite blizu korena i preko nje omotajte pramen. Nakon toga fenom za kosu kratko pređite preko pramena i pustite ga da se ohladi pre nego što četku izvučete. Postupak ponavljajte pramen po pramen i gledajte kako kosa postaje puna volumena. Za duži efekat koristite lak za kosu i uživajte u frizuri kao iz salona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Šminkanje po vrućini