Bade mantili i peškiri kao ultimativni modni trend

Cardi B; Foto: Profimedia.rs

Peškir više nije stvar u koju se samo umotaš ili obrišeš posle tuširanja i plivanja. Sada je uz bade mantil postao modni komad koji ćemo, sudeći po poznatim svetskim dizajnerima, uskoro gledati i na ulicama.

Na prelazu proleća u leto, u trenutku kada se i dalje masovno priča o uticaju izolacije i karantina na modu, peškiri i bade mantili su se ušunjali na listu trendova.

Miuccia Prada i Ludovic de Saint Sernin su predstavili svoje verzije koncepcije „obuci peškirić“ i to u vidu mini suknji koje izgledaju baš kao parče frotira koje obomotate oko struka kada izađete iz kade. Miuccia u predstavljanju kolekcije za proleće 2020. na pistu izvodi manekenku Silte Haken u belom peškiru koji joj je presavijen kod levog kuka, a stilizuje je ogrlicom sa školjkama, fenomenalnim šeširom, jednostavnim pletenim džemperićem i braon mokasinama.

Prada
Prada; Foto: Profimedia.rs

Za hedoniste, peškir je nešto potpuno drugačije. Dizajner Ludovic de Saint Sernin koji je poznat po tome što pravi „senzualnu“ mušku odeću je niz pistu pustio maneneka ogrnutog u običan bež peškir, na šta je publika u prvim redovima ispustila dubok uzdah.

Ludovic de Saint Sernin
Ludovic de Saint Sernin; Foto: Profimedia.rs

*

Marine Serre
Marine Serre; Foto: Profimedia.rs

U godinama uza nas peškire su favorizovali i Gianni Versace i Chanel.

Džej Lo
Džej Lo; Foto: Profimedia.rs

*

Rita Ora
Rita Ora; Foto: Profimedia.rs

Bade mantile su na ulici nosile brojne poznate ličnosti – od Rite Ore do Dženifer Lopez. Teško da ćete ujutru posle tuširanja, dok razmišljate šta da obučete, pomisliti – aha, majicu i peškirić! Ipak, ako se vodite rečenicom Miuccie Prade da je „lični stil važniji od odeće“, možda ćete u ovom oslobađajućem trendu naći svoje parče modnog kolača.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram