I ne, ne radi se o farbanju nego o posebnom specijalitetu.
Za kuvanje uskršnjih jaja sa želatinom potrebni su vam sledeći sastojci:
jaja – 10 komada
želatin 20 grama
dve šoljice pileće supe
200 grama pečenice
250 grama kuvanog graška
biber
peršun
Kako se prave jaja sa želeom
Napravite pileći bujon, ohladite ga i navlažite žele. Za jedan-dva sata stavite žele na vatru i zagrejte ga bez ključanja. Mešajte dok se žele potpuno ne rastvori. Jaja dobro operite i osušite. Na ‘vrhu’ jajeta napravite rupu, ispraznite ga i dobro ga isperite. Nakon sušenja ‘kalupi’ od ljuske su spremni. Isecite šunku, ili pečenicu, i biber. Stavite graška ili kuvanog kukuruza.
Slažite povrće i šunku po vašem ukusu, da bude šarenoliko. Kada napunite kalupe, sastojke prelijte želeom. Stavite u frižider da se stvrdne. Ogulite ljusku pre serviranja, piše Mykitchen.
***
Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: