Ukusna uskršnja jaja kakva niko nema, a treba vam – želatin

Foto: Shutterstock

I ne, ne radi se o farbanju nego o posebnom specijalitetu.

Za kuvanje uskršnjih jaja sa želatinom potrebni su vam sledeći sastojci:

jaja – 10 komada

želatin 20 grama

dve šoljice pileće supe

200 grama pečenice

250 grama kuvanog graška

biber

peršun

Kako se prave jaja sa želeom

Napravite pileći bujon, ohladite ga i navlažite žele. Za jedan-dva sata stavite žele na vatru i zagrejte ga bez ključanja. Mešajte dok se žele potpuno ne rastvori. Jaja dobro operite i osušite. Na ‘vrhu’ jajeta napravite rupu, ispraznite ga i dobro ga isperite. Nakon sušenja ‘kalupi’ od ljuske su spremni. Isecite šunku, ili pečenicu, i biber. Stavite graška ili kuvanog kukuruza.

Slažite povrće i šunku po vašem ukusu, da bude šarenoliko. Kada napunite kalupe, sastojke prelijte želeom. Stavite u frižider da se stvrdne. Ogulite ljusku pre serviranja, piše Mykitchen.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram