Jabuke u šlafroku: Teleport u detinjstvo za malo vremena i malo novca

Jabuke u šlafroku Foto:Shutterstock

Ukoliko želite da dodate nešto novo svojim jabukama u šlafroku, poslužite ih uz krem od vanile ili umočene u rastopljenu čokoladu s puterom.

Jabuke u šlafroku tradicionalna su poslastica koja nas svojim opojnim mirisom vraća u neke davne hladne dane. Sigurno su ih i vama nekada pekli, a danas ih i vi ispecite nekome da ga razveselite. Možete ih spremiti i sami sebi, isto se računa.

Osim jabuka trebaju vam samo sastojci koje verovatno baš uvek imate u kući, a sve što treba da znate je da umutite smesu sličnu onoj za palačinke. Želite li da dodate nešto novo svojim jabukama u šlafroku, poslužite ih uz krem od vanile ili umočene u rastopljenu čokoladu s maslacem.

Sastojci za jabuke u šlafroku:

4-5 jabuka

200 g mekog brašna

250 ml mleka

2 jaja

prstohvat soli

korica od 1 limuna, narendana

20 g šećera, ili više, po želji

1 vanilin-šećer

1 kašika ruma, po želji

šećer u prahu, za posipanje

ulje za prženje

Priprema jabuka u šlafroku:

Jabuke u šlafroku Foto:Shutterstock

Jabuke oljuštite i izvadite im jezgro pa ih isecite na kolutove debljine oko pola centimetra.

Mikserom ili žicom umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, mleko, vanilin-šećer, limunovu koricu i ako želite rum. Smesa će podsećati na onu za palačinke, samo što treba da bude gušća.

Zagrejte u tiganju toliko ulja koliko je potrebno da jabuke plivaju, da ne „legnu“ na dno.

Umačite jednu po jednu jabuku u testo i pecite ih u zagrejanom ulju na srednje jakoj vatri s obe strane dok ne poprime zlatnu boju.

Izvadite jabuke na papirnati ubrus da upije višak ulja.

Pospite jabuke u šlafroku šećerom u prahu i poslužite još tople, piše Pun kufer.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram