Kremasta čorba je prava bomba za imunitet, a starinska receptura će vas provereno ojačati.
Jačanje imuniteta na prirodan način uvek je važno, a posebno sada kada haraju virusi. Dobra stvar je što ova čorba nudi mnoštvo zdravih sastojaka koji u tome pomažu.
Ovaj recept sadrži ukusnu bundevu, ali i saveznike imuniteta kao što su đumbir, kurkuma i beli luk.
Sastojci:
Maslinovo ulje
400 grama bundeve
3 čena belog luka
Manji crni luk
Kašičica kurkume
Koren đumbira
Litar supe od kocke
Biber
Priprema:
Isecite povrće sitno i propržite najpre crni i beli luk na maslinovom ulju.
Dodajte kockice bundeve i propržite ih, a potom začinite kurkumom i rendanim đumbirom (potrebno vam je parče od oko tri centimetra).
Nalijte supom i krčkajte dok bundeva ne omekša, pa u blenderu usitnite dok ne dobijete gustu čorbu.
Poslužite je s malo kisele pavlake, piše espreso.co.rs.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: