![palačinke](https://zadovoljna.nova.rs/wp-content/uploads/2021/06/1622642972-shutterstock_570291643-750x490.jpg)
Sandra Pecić iz Trstenika je food blogerka koja na Instagramu deli savete o kulinarstvu, a među brojnim specijalitetima, prženim, rolovanim, dinstanim, izdvajaju se njene zapečene palačinke.
„Nešto kao sestre od tetke lazanjama. Provincijalke. Odlične. Idealne, recimo, kad preostane malo bolonjeze sosa za testeninu“, kaže Sandra, koja na svom Instagram profilu Ko to tamo na nov i estetski savremen način servira bakinu kuhinju i nostalgiju za nečim davno izgubljenim.
View this post on Instagram
Potrebno je:
3-4 malo deblje palačinke
nekoliko kašika bolonjeze sosa (za svaku palačinku po 2)
oko 100 g kačkavalja
100 ml pavlake za kuvanje
50 g parmezana
origano, bosiljak ili neki drugi začin
Priprema:
Svaku palačinku tanko pospite rendanim kačkavaljem, crvenim sosom i kašikom, dve pavlake za kuvanje. Uvijene palačinke složite u pekač. Ne treba podmazivati.
Pospite sve parmezanom i začinima, pa prelijte ostatkom pavlake za kuvanje.
Pecite na 230 stepeni otprilike petnaestak minuta, tj. do zlatne boje.
View this post on Instagram
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: