Recept za keto hleb koji se pravi za 90 sekundi, a ocenjen je na internetu sa 5 zvezdica

Keto hleb Foto:Shutterstock

Čuveni "oblak hleb" jedan je od najpoznatijih keto recepata. U pitanju je hleb bez brašna i kvasca, u kojem možete da uživate bez griže savesti, a ova verzija se priprema za celih 90 sekundi.

Ukoliko ste veliki ljubitelj hleba, a praktikujete keto dijetu, ova verzija će vas oduševiti. Na internet stranici Eating On A Dime, pod nazivom Najbolji recept za hleb za 90 sekundi, ovi zlatni oblačići dobili su ocenu 4.94, u prevodu gotovo čistu peticu i to od strane više od 700 korisnika, što ovaj hleb čini jednim od najbolje ocenjenih keto recepata.

Idealan je za doručak, pa od njega možete praviti sendviče, prepečeni tost sa sirom ili ga jednostavno možete pojesti brzinski u hodu – ukus mu je u svim varijantama odličan. Oni koji su ga spremali, kažu da najbolje ispadne u staklenim kalupima za mikrotalasnu, a ukoliko razmišljate o verziji koja se pravi u plehu u rerni, savetuju da je bolje izabrati staklenu vatrostalnu posudu.

Sastojci:

bademovo brašno

jaje

prašak za pecivo

so

istopljeni maslac

Priprema:

Sve sastojke sipajte u posudicu za mikrotalasnu i dobro ih izmešajte uz pomoć viljuške ili žice za mešanje. Smesa treba da bude u gustini za američke palačinke, dakle malo gušća od običnih palačinki. Ubacite u mikrorernu na 90 sekundi. Ostavite napolju da se polako ohladi. Presecite nožem na pola, bogato filujte sastojcima po želji i uživajte u svojim keto sendvičima.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram