
I zdravo i ukusno.
„Čorba od graška da bustujem imunitet. Bogata je mnogim nutrijentima, vitaminima i antioksidansima“, to je Ana Ivanović napisala na društvenoj mreži X uz fotke zelenog potaža.
I možda smo navikli da grašak jedemo klasično skuvan, ali čorbu od njega zaista vredi probati.
Potaž od graška
Sastojci:
crni luk
1/2 čena belog luka
l/2 šargarepe
l/2 krompira
500 g zaleđenog graška
200 ml neutralne pavlake po želji
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Na zagrejanom maslinovom ulju propržite sitno iseckan crni luk. Kad postane staklast, dodajte iseckan beli luk i još malo prodinstajte. Zatim dodajte šargarepu i krompir iseckane na kocke, prelijte sa malo vode i kuvajte desetak minuta. Kad krompir i šargarepa postanu mekani, dodajte grašak, oko litar vode, so i biber i kuvajte 15 minuta. Zatim sve usitnite štapnim mikserom, na kraju dodajte neutralnu pavlaku, začin po želji (peršun ili nanu) i vratite na vatru da sve još jednom kratko provri, piše sensa.rs.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: